Burgemeester verwelkomt Armeense kinderen voor vakantie Eemnes

Onbezorgd buiten spelen, genieten van een warme douche of bad en gezellig samen boodschappen doen. Voor inwoners van Eemnes gewone dingen, maar voor de Armeense vakantiekinderen gaat er een wereld open.

20 kinderen met begeleider en tolk genieten van een drieweekse vakantie in Eemnes, georganiseerd door Pax Kinderhulp Eemnes. Burgemeester Roland van Benthem verwelkomde hen vrijdag 7 juli.

De Armeense vakantiekinderen kwamen zaterdagavond 1 juli aan in Eemnes waar ze door hun gastgezinnen werden opgevangen. Vrijdagmiddag bezochten ze het gemeentehuis tijdens een speurtocht. Daar heette burgemeester Roland van Benthem hen van harte welkom met een lekker glas limonade en een korte toespraak. Met een ijsje voor onderweg zetten de kinderen vervolgens de speurtocht voort. Op 22 juli strijken de kinderen de Nederlandse vlag en nemen ze afscheid.

Pax Kinderhulp Eemnes

Pax Kinderhulp Eemnes organiseert tweejaarlijks een vakantie voor kinderen in de leeftijd van acht tot twaalf jaar die leven in slechte sociale, economische of politieke omstandigheden. De kinderen worden drie weken opgevangen door gastgezinnen uit Eemnes en omgeving. Ook is er een programma vanuit de organisatie waarin de kinderen als groep aan activiteiten meedoen.

Burgemeester Roland van Benthem met Armeense vakantiekinderen
Foto: Studio Kastermans