Startpunt Geldzaken

Vindt u het lastig om rond te komen? Heeft u financiële zorgen? Of wilt u bezuinigen, maar u weet niet goed hoe? Als inwoner van de gemeente Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren (HBEL) kunt u vanaf 1 oktober 2017 zelf online uw inkomsten en uitgaven plannen.

De gemeenten hebben zich aangesloten bij het Startpunt Geldzaken van het Nibud. Via het online ‘Startpunt Geldzaken’ kunt u stap voor stap uw geldzaken ordenen. U kunt ook uw eigen geldplan maken. In de geldplannen staan adviezen, tips en belangrijke actiepunten die passen bij uw situatie. Daarnaast vindt u er voorbeeldplannen van mensen in vergelijkbare situaties. Met het Startpunt Geldzaken kunt u uw geldzaken in balans brengen en houden. Het is anoniem en gratis.

Geldplannen

U kunt het geldplan kiezen dat het beste bij uw situatie past. Er zijn geldplannen over verschillende thema’s:

  • Kom uit de geldzorgen
    Heeft u financiële problemen? In dit geldplan wordt er eerst gekeken naar de ernst van uw situatie. En wat voor hulp er nodig is. Daarna wordt er een overzicht gemaakt van uw financiële situatie. U krijgt belangrijke actiepunten die u kunnen helpen om uit de geldzorgen te komen.
  • Beter rondkomen
    Vindt u het moeilijk om elke maand rond te komen? Dit geldplan geeft u tips. Ook is er een voorbeeldplan. Dat plan laat zien hoe mensen in een vergelijkbare situatie weer grip kregen op hun geldzaken.
  • Sparen, aflossen of beleggen
    Heeft u regelmatig geld over? Dan kan dit geldplan u helpen bij het maken van uw keuze om te sparen, af te lossen of te beleggen.

De geldplannen van het Startpunt Geldzaken zijn te vinden via het Digitaal Sociaal Plein: www.maatschappelijkezakenhbel.nl/digitaalsociaalplein