Voorkom autokraak, laat niets van waarde achter

Het komt nog regelmatig voor dat auto’s worden opengebroken. Gemeente en politie besteden hier uiteraard aandacht aan, maar ook voor autobezitters is het belangrijk om de nodige (voorzorgs)maatregelen te nemen.

Wat kunt u zelf doen om de kans op een auto-inbraak te verkleinen?

Sluit uw auto volledig af (portieren, ramen, schuifdak) en laat geen waardevolle spullen in uw auto achter. Zorg er ook voor dat alles uit het zicht is en laat het dashboardkastje en de afdekhoes van de kofferruimte open. Zo zien autokrakers dat ook daar niets te halen valt. Verder zijn er nog tal van maatregelen om uw auto zelf extra te beveiligen. Kijk hiervoor en voor meer tips op www.autokraak.nl

Blijf alert, ook overdag!

Op het eerste gezicht zijn autokrakers moeilijk te herkennen. Maar als u goed oplet dan zal hun gedrag ze verraden. Want verkenning duurt soms veel langer dan de autokraak zelf. Dus let op personen die onbestemd rondhangen, personen die doelloos rondlopen of die onbekende op het brommertje die de hele avond door de wijk rijdt. Ook een auto die over de parkeerplaats cirkelt of al een tijdje met draaiende motor in de straat staat kan verdacht zijn.

Ziet u een verdachte situatie?

  • Bel direct de politie via het alarmnummer 112!
  • Noteer het signalement van de dader.
  • Noteer kenmerken van het voertuig van de dader.
  • Kijk in welke richting de dader weggaat.
  • Geen spoed? Bel het algemene nummer van de politie via 0900 - 8844.
  • Anoniem melden kan via 0800 - 7000 of kijk op www.meldmisdaadanoniem.nl

Bent u slachtoffer van een auto-inbraak?