Wethouder gaf startsignaal handbaltoernooi schoolkinderen

Kinderen kennis laten maken met handbal en ze een sportieve en gezellige middag bezorgen.

Dat wilde handbalvereniging SDS’99 bereiken met het toernooi dat de vereniging op woensdag 15 februari organiseerde in De Hilt Eemnes.

Prijsuitreiking

In totaal doen zeven teams mee met leerlingen van vier verschillende basisscholen: De Zuidwend, Het Noorderlicht, De Mariaschool en De Hobbitstee. De hele middag worden er wedstrijden gespeeld, waarna de het toernooi wordt afgesloten met een prijsuitreiking. Enkele deelnemers hebben eerder al een handbalclinic gehad, voor anderen was de sport nog helemaal nieuw.

Mooie sport

Aan wethouder Jan den Dunnen de eer om het startsignaal te geven. Voordat hij dat deed wenste hij alle kinderen en de organisatie veel plezier: “Sporten is goed voor je gezondheid en je sociale ontwikkeling. Maar sporten is vooral ook erg leuk. Vorig jaar hebben de Oranje handbaldames een geweldige prestatie neergezet op de Olympische Spelen in Rio. Ze grepen net naast de medaille, maar het is hen wel gelukt om het hele land met hen mee te laten leven! Een goede opsteker voor het handbal in Nederland, want het is een heel mooie sport. Ik wens jullie heel veel plezier vanmiddag!”.

Jan den Dunnen geeft startsignaal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Wethouder Jan den Dunnen en deelnemers van het handbaltoernooi van SDS’99.