Nieuwsberichten

  • Goed om te weten: tweede informatieavond Laarderweg is verplaatst naar begin juli

    30 mei 2024

    De gemeente Eemnes wil de verkeersveiligheid op de Laarderweg graag verbeteren en de verkeersoverlast verminderen. Ook is de weg aan onderhoud toe. Daarom gaan we de weg opnieuw inrichten. Op 4 april was hierover de eerste informatieavond in het Huis van Eemnes. De tweede avond is begin juli, dus niet op de eerder aangekondigde datum (vanavond).

  • Onderzoek beschermde diersoorten in de gemeente

    27 mei 2024

    Vanaf juni 2024 laat de gemeente onderzoek doen naar beschermde diersoorten in de wijk, zoals huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen. Deze dieren zijn vooral actief in de nacht. Onderzoekers zijn daarom ook in de nacht aan het werk.

  • Gemeente investeert fors in onderhoud wegen

    23 mei 2024

    De gemeente Eemnes krijgt een nieuw wegenbeheerplan. In dit plan staat hoe we de komende vijf jaar (2024-2028) omgaan met het beheer en onderhoud van wegen.

  • Kleurwedstrijd Boomfeestdag 2024

    07 mei 2024

    Boomfeestdag 2024 is op 20 maart gevierd in Zuidpolder, Eemnes. Aan deze viering was een kleurwedstrijd verbonden. De winnaars in 3 leeftijdscategorieën zijn op 6 mei in het zonnetje gezet op het BEL-kantoor.

  • Plein Willemserf wordt vergroend

    07 mei 2024

    Het plein Willemserf in Eemnes is een fijne woonplek maar bestaat op dit moment uit veel stenen. Dat kan beter én vooral groener. Dat dachten de bewoners ook. Daarom trokken zij een geruime tijd geleden bij de gemeente aan de bel. Na een geslaagd participatietraject waarin bewoners konden mee-ontwerpen gaat vanaf deze week de eerste schop in de grond!

  • Servicenormen dienstverlening

    23 mei 2024

    U heeft een vraag voor de gemeente en pakt de telefoon om deze te stellen. Of u staat met een verzoek bij de balie van het gemeentehuis. Dan wilt u natuurlijk snel geholpen worden. We hebben hiervoor servicenormen opgesteld. Dat zijn beloften over onze dienstverlening.

  • Vraag op tijd een nieuw paspoort of identiteitskaart aan

    25 april 2024

    De wachttijden voor het aanvragen van een nieuw identiteitsdocument lopen op. In de periode vóór de zomervakantie verwachten we een piek. Vraag daarom ruim op tijd een nieuw paspoort of identiteitskaart aan.

  • Eemnes zet in op substantiële opwek zonne-energie

    18 april 2024

    Begin dit jaar maakte de provincie Utrecht bekend dat onze gemeente is aangemerkt als één van de zoeklocaties voor windenergie. De provincie gaf daarbij aan te onderzoeken of er windturbines geplaatst kunnen worden nabij het knooppunt A27/A1. Energieopwekking met windturbines heeft niet de voorkeur in onze gemeente. In de raadscommissie van 15 april 2024 is duidelijk aangegeven dat Eemnes in wil zetten op de opwek van zonne-energie als alternatief voor windturbines.