Afval wegbrengen

Openingstijden gemeentewerf: dinsdag t/m vrijdag van 08.00 – 15.30 uur. En zaterdag van 09.00 - 12.00 uur.

Grof (huis)afval kunt u op afspraak laten ophalen via www.afvalmelden.nl. Grote meubels, oude vloerbedekking, snoeihout en dergelijke kunt u alleen gratis bij u thuis op laten halen. Het afval mag niet zwaarder zijn dan 25 kg en snoeihout moet u aanbieden in handzaamgebonden bossen die niet langer zijn dan 1 meter. Er wordt nooit meer opgehaald dan 1 m³. Als het meer is, dan worden er kosten in rekening gebracht. Bruin- en witgoed wordt niet meegenomen. Hiervoor belt u met de kringloopwinkel (Tel. 035 – 538 08 08)

U kunt grof (huis)vuil ook zelf wegbrengen naar de gemeentewerf (Zuidersingel 2). Van dinsdag t/m vrijdag van 08.00 – 15.30 uur. En zaterdag van 09.00 - 12.00 uur.

Asbest

Asbest tot 35 m²35 m2 kunt u aanleveren tijdens de openingstijden (zie de afvalkalender).

Voorwaarden voor het brengen van asbest afkomstig uit sloopwerken

Als particulier moet u tenminste vijf dagen voorafgaand aan de verwijdering van asbest een sloopmelding doen bij de afdeling Vergunningen & Handhaving van de gemeente. Dit kan via www.omgevingsloket.nl; hierbij kunt u het onderdeel “verwijderen van asbest” aanvinken. Het moet gaan om geschroefde asbesthoudende platen, waarin de asbestvezels hechtgebonden zijn, niet zijnde dakleien of van asbesthoudende vloertegels of niet-gelijmde, asbesthoudende vloerbedekking.
Aan een sloopmelding zijn geen kosten verbonden.

Overig asbesthoudende materialen, zoals plantenbakken aanleveren bij de gemeentewerf. Hiervoor zijn speciale asbestzakken beschikbaar. De aanlevering van asbest dient te allen tijde te geschieden in dubbel ingepakte én dichtgeplakte zakken. Deze zakken, als ook het sloopformulier kunnen tijdens de openingstijden bij de gemeentewerf worden afgehaald.