Huis kopen of huren

Iedereen wil prettig wonen. En heeft daarbij zijn eigen wensen en behoeften. De gemeente Eemnes zorgt voor een goed en gevarieerd woningaanbod. U kunt zowel huren als kopen. Voor starters is er een Starterslening.

Starterslening

Jongeren en jonge gezinnen zijn belangrijk voor de gemeente Eemnes. Voor deze starters kan het moeilijk zijn een passende koopwoning te vinden. Daar wil de gemeente Eemnes iets aan doen. Voor starters is er daarom de Starterslening.

Met de Starterslening overbrugt u het verschil tussen de prijs van het huis en het maximale bedrag dat u kunt lenen. Dit volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie. Hierdoor kunt u tegen gunstige voorwaarden een woning kopen die eerst onbereikbaar leek.

De maximale koopsom van de woning per 1 januari 2017 bedraagt € 245.000,-. Daar bovenop mogen de werkelijke kosten van overdracht worden gerekend (tot een maximum van 6%).
Een starterslening kunt u aanvragen als u nog niet eerder in het bezit bent geweest van een koopwoning en daarnaast voldoet aan 1 van de onderstaande voorwaarden:

  • U woont nu al minimaal 3 jaar in Eemnes of,
  • U heeft 5 jaar aaneengesloten in Eemnes gewoond.

Voor de Starterslening betaalt u de eerste 3 jaar geen maandlasten. Daarna wordt periodiek bekeken of u de rente en aflossing over de Starterslening kunt betalen. Extra aflossing op de Starterslening is altijd en zonder boete mogelijk. Bij verkoop van de woning wordt de (restant)schuld ineens en volledig afgelost. Meer informatie over de starterslening vindt u op de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. Deze organisatie beheert de starterslening voor alle gemeenten in Nederland.

Huis huren

De Alliantie verhuurt in Eemnes ruim 800 woningen. Het aanbod loopt zeer uiteen. Zij verhuren diverse typen woningen en bedrijfsruimte. Iedereen mag zich inschrijven maar mensen die een binding hebben met de gemeente Eemnes gaan voor, vervolgens mensen uit de Regio en als laatste mensen met geen enkele binding.

Woningaanbod regio Eemvallei op 1 website

Staat u ingeschreven als woningzoekende in Eemnes bij de Alliantie? De woningcorporaties uit de gemeenten Amersfoort, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg bieden het woningaanbod aan op 1 gezamenlijke website.

Voor woningzoekenden heeft dit veel voordelen. Het wordt makkelijker om een woning te zoeken. Wie een woning zoekt in 1 van de 7 gemeenten hoeft zich maar 1 keer in te schrijven en dus ook maar 1 keer te betalen. En het woningaanbod van de regio wordt overzichtelijk aangeboden op de website www.woningneteemvallei.nl