Wonen in Eemnes

Iedereen wil prettig wonen. En heeft daarbij zijn eigen wensen en behoeften. De gemeente Eemnes zorgt voor een goed en gevarieerd woningaanbod. U kunt zowel huren als kopen. Voor starters is er de Starterslening.

Starterslening

Jongeren en jonge gezinnen zijn belangrijk voor de gemeente Eemnes. Voor deze starters kan het moeilijk zijn een passende koopwoning te vinden. Daar wil de gemeente Eemnes iets aan doen. Voor starters is er daarom de Starterslening.

Algemeen
Met de starterslening overbrugt u het verschil tussen de prijs van het huis en het maximale bedrag dat u kunt lenen. Dit volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie. Hierdoor kunt u tegen gunstige voorwaarden een woning kopen die eerst onbereikbaar leek. Voor de Starterslening betaalt u de eerste 3 jaar geen maandlasten. Daarna wordt periodiek bekeken of u de rente en aflossing over de Starterslening kunt betalen.

Voorwaarden
De Starterslening kunt u aanvragen als u nog niet eerder in het bezit bent geweest van een koopwoning. Daarnaast moet u voldoen aan de onderstaande voorwaarden:

  • U woont nu al minimaal 3 jaar in Eemnes
  • (of) U heeft 5 jaar aaneengesloten in Eemnes gewoond
  • De koopsom van de woning bedraagt niet meer dan € 245.000,-

Meer informatie bij SVN
Voor algemene informatie kunt u kijken op de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting
Deze organisatie beheert de starterslening voor alle gemeenten in Nederland.
 

Sociale huurwoningen

Zoekt u een sociale huurwoning in Eemnes? Dan moet u zich inschrijven bij Woningnet Eemvallei. Daarna kunt u reageren op de beschikbare woningen die worden aangeboden op hun website

Urgentie huurwoning aanvragen
In noodsituaties kunt u voorrang krijgen op andere woningzoekenden. Hiervoor moet u eerst urgentie aanvragen. Aan een urgentieaanvraag zijn kosten verbonden die niet worden terugbetaald. Laat u daarom vooraf goed informeren. Kijk op de website van de Alliantie