Nieuws

 • Burgemeester opent bijenschans ‘Immenes’

  Vrijdagmiddag 22 september 2017 opende burgemeester Roland van Benthem een zogeheten bijenschans bij de Algemene Begraafplaats aan de Laarderweg.

 • Bespreking Verkeers- en Vervoersplan in Ronde 2 oktober

  De gemeente Eemnes heeft een Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP) opgesteld. Dit plan beschrijft de lange termijn visie op het gebeid van verkeer en vervoer. Eind vorig jaar hebben inwoners van Eemnes in groten getale gebruik gemaakt van de mogelijkheid om aandachts- en knelpunten op dit gebied aan te dragen. Mede op basis daarvan zijn diverse maatregelen en oplossingsrichtingen uitgewerkt. Deze worden op 2 oktober 2017 tijdens de Ronde besproken. Inwoners van Eemnes zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn en hun mening over de maatregelen te geven.

 • Eemnes met opwek per inwoner koploper in provincie Utrecht

  Eemnes is in de provincie Utrecht de gemeente die per inwoner de meeste duurzame stroom opwekt. Het leeuwendeel van die opwek komt voor rekening van particulieren.
  In absolute termen zijn Utrecht en Amersfoort de grootste leveranciers van duurzame elektriciteit, maar per inwoner doen de kleine gemeenten het beduidend beter.

 • Strippenkaart afvalpunt gemeentewerf

  De indruk bestaat dat veel inwoners van andere gemeenten bij ons afvalpunt afval komen aanbieden. Daarom is gekeken naar passende maatregelen. De eerste maatregel is het invoeren van een strippenkaart.

 • 30 Sociale huurwoningen in Zuidpolder Eemnes

  Onder toeziend oog van wethouder Jan den Dunnen tekenden de directies van de Alliantie ontwikkeling bv en Projectbureau Zuidpolder woensdag 20 september 2017 een ontwikkelingsovereenkomst. Het contract is een eerste stap naar de bouw van circa 30 sociale huurwoningen in de nieuwbouwwijk Zuidpolder in Eemnes. Vóór de zomer van 2018 gaat de schop daadwerkelijk de grond in.

Subnavigatie