Straatverlichting

Openbare verlichting is de verlichting van de openbare weg en van andere openbare ruimtes, zoals parken en pleinen. De gemeente plaatst de openbare verlichting ter bevordering van de verkeersveiligheid en ten behoeve van de sociale veiligheid.Het onderhoud van de straatverlichting is door de gemeente Eemnes uitbesteed aan een particuliere onderhoudsdienst, genaamd CityTec.

Indien u storingen aan lichtmasten wilt melden, kunt u terecht bij de storingsdienst van dit bedrijf. Dit kan telefonisch via telefoonnummer 088-8959000 of via de website www.citytec.nl. Hierbij moet het nummer, dat op ooghoogte van de paal staat, worden vermeld. Dit is nodig om de locatie van de lichtmast exact te kunnen bepalen. Indien er geen nummer op de lichtmast staat, is deze waarschijnlijk niet van CityTec en kunnen zowel CityTec als de gemeente niets doen.

Bij storing van slechts één lichtmast, zal deze in principe binnen 5 werkdagen na melding worden verholpen. Indien meerdere lichtmasten op rij niet branden, is er waarschijnlijk sprake van een storing in het kabelnet. In dat geval ligt de verantwoordelijkheid bij de netbeheerder, Stedin B.V. Het enige wat CityTec dan kan doen, is druk uitoefenen op de netbeheerder, om de kabelstoring zo spoedig mogelijk te verhelpen.