Discriminatie en ongelijke behandeling

Het kan iedereen overkomen, ook u. Ongelijk behandeld worden, bijvoorbeeld vanwege uw leeftijd, geslacht, achternaam, huidskleur, religie of levensovertuiging, seksuele gerichtheid, lichamelijk of geestelijke beperking. Ongelijke behandeling vindt overal plaats, zoals op het werk, op school, in een winkel of in de horeca.

Volgens Artikel 1 van onze grondwet moeten alle mensen in Nederland in gelijke gevallen gelijk behandeld worden. Ondanks deze wet komt ongelijke behandeling nog veel voor. Art.1 Midden Nederland (Art.1 MN) zet zich in voor gelijke behandeling binnen de provincie Utrecht.

Bent u ongelijk behandeld? Of ziet u het om u heen? Wilt u er wat aan doen, maar weet u niet wat? Leg uw ervaring dan voor aan Art.1 MN. Samen kijken we wat we kunnen doen om uw klacht aan te pakken en uw situatie te verbeteren. Het is belangrijk om uw ervaring te melden, ook als u geen verdere stappen wilt zetten. U kunt ervoor kiezen anoniem te blijven. Dankzij uw melding kunnen wij ongelijke behandeling in kaart brengen, voorkomen en bestrijden. Wij waarborgen uw privacy  en behandelen uw melding vertrouwelijk.  De behandeling van uw melding is geheel gratis.
Meld uw ervaring met ongelijke behandeling via:

  • meldingen@art1mn.nl
  • www.art1mn.nl
  • 030-232 86 66
  • Het loket in uw gemeente: het Wmo-loket Eemnes is geopend op donderdagmorgen van 9.30-12.30, voor zowel inloop als telefonische vragen (035-7513344). Buiten deze openingstijden kunnen cliënten bellen met het algemene Wmo-nummer: 035-5281247. Ze komen dan uit bij het Belteam.  Ook kan er gemaild worden naar wmoloketeemnes@eemnes.nl of  wmoloket@huizen.nl

Voorlichting                                                  

Art.1 MN geeft voorlichtingen over vooroordelen en discriminatie voor verschillende doelgroepen. Kijk voor het actuele aanbod op: http://www.art1mn.nl/voorlichting. Art.1 MN verzorgt ook voorlichtingen op maat. Voor een kosteloze offerte kunt u contact opnemen via onderstaande contactgegevens.

Contactgegevens

Art.1 Midden Nederland
Kaap Hoorndreef 42                                                   
3563 AV  Utrecht                                             

Telefoonnummer:       030-232 86 66
E-mailadres:               info@art1mn.nl
Website:                     www.art1mn.nl