Nieuwsberichten

  • Aangepaste openingstijden rond de feestdagen

    08 mei 2024

    Vanwege de feestdagen hebben we aangepaste openingstijden.

  • Verlegde Laarderweg van 13 tot en met 17 mei afgesloten voor verkeer

    08 mei 2024

    De Verlegde Laarderweg is van maandag 13 mei tot en met vrijdag 17 mei afgesloten voor het verkeer vanwege asfaltwerkzaamheden. Het verkeer wordt dan via gele borden omgeleid. De extra reistijd is ongeveer 20 minuten.

  • Kleurwedstrijd Boomfeestdag 2024

    07 mei 2024

    Boomfeestdag 2024 is op 20 maart gevierd in Zuidpolder, Eemnes. Aan deze viering was een kleurwedstrijd verbonden. De winnaars in 3 leeftijdscategorieën zijn op 6 mei in het zonnetje gezet op het BEL-kantoor.

  • Plein Willemserf wordt vergroend

    07 mei 2024

    Het plein Willemserf in Eemnes is een fijne woonplek maar bestaat op dit moment uit veel stenen. Dat kan beter én vooral groener. Dat dachten de bewoners ook. Daarom trokken zij een geruime tijd geleden bij de gemeente aan de bel. Na een geslaagd participatietraject waarin bewoners konden mee-ontwerpen gaat vanaf deze week de eerste schop in de grond!

  • Appartementen De Hilt opgeleverd

    02 mei 2024

    Met een vrolijk gekleurde bos bloemen verwelkomde wethouder Theo Reijn de heer Van Dijk, één van de nieuwe bewoners van het appartementencomplex De Hilt in Eemnes. Begin 2024 zijn de eerste woningen in De Hilt al opgeleverd, maar de appartementen kenden een langere bouwtijd. De heer Van Dijk werd als één van de nieuwe bewoners in het zonnetje gezet om de oplevering van het complex te vieren.

  • Servicenormen dienstverlening

    07 mei 2024

    U heeft een vraag voor de gemeente en pakt de telefoon om deze te stellen. Of u staat met een verzoek bij de balie van het gemeentehuis. Dan wilt u natuurlijk snel geholpen worden. We hebben hiervoor servicenormen opgesteld. Dat zijn beloften over onze dienstverlening.

  • Drie Koninklijke onderscheidingen in Eemnes

    29 april 2024

    Op vrijdag 26 april ontvingen 3 inwoners van Eemnes een Koninklijke onderscheiding in Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Roland van Benthem reikte de lintjes uit tussen 10.00 en 13.00 uur in het gemeentehuis van Eemnes. Om 15.30 uur was de Lintjesbijeenkomst in het Huis van Eemnes.

  • Vraag op tijd een nieuw paspoort of identiteitskaart aan

    25 april 2024

    De wachttijden voor het aanvragen van een nieuw identiteitsdocument lopen op. In de periode vóór de zomervakantie verwachten we een piek. Vraag daarom ruim op tijd een nieuw paspoort of identiteitskaart aan.

  • Eemnes zet in op substantiële opwek zonne-energie

    18 april 2024

    Begin dit jaar maakte de provincie Utrecht bekend dat onze gemeente is aangemerkt als één van de zoeklocaties voor windenergie. De provincie gaf daarbij aan te onderzoeken of er windturbines geplaatst kunnen worden nabij het knooppunt A27/A1. Energieopwekking met windturbines heeft niet de voorkeur in onze gemeente. In de raadscommissie van 15 april 2024 is duidelijk aangegeven dat Eemnes in wil zetten op de opwek van zonne-energie als alternatief voor windturbines.

  • Afspraken over huurwoningen Eemnes getekend

    17 april 2024

    Op donderdag 11 april 2024 ondertekenden de Alliantie, de HuurdersBelangenvereniging de Alliantie en de gemeente Eemnes de prestatieafspraken voor 2024-2027. Dat zijn afspraken over het woonbeleid voor de sociale huurwoningen in Eemnes. In de afspraken is onder andere opgenomen dat we 70 sociale huurwoningen willen realiseren voor mensen met een lager inkomen, dat de doorstroming (verhuizen van de ene naar de andere woning) beter kan en ook bestaande woningen beter moeten worden benut.