Week van de Visie. Doe en denk mee over de toekomstvisie van Eemnes!

Van maandag 8 tot maandag 15 maart gaat de gemeente in gesprek met haar inwoners over de toekomst van Eemnes. Hoe willen we dat Eemnes eruitziet in 2030?

In de Week van de Visie zullen er verschillende activiteiten zijn om de Toekomstvisie van Eemnes verder vorm te geven. De afgelopen maanden hebben we op veel verschillende manieren al input opgehaald: via toekomstlessen op basisscholen, tijdens de toekomstateliers met ondernemers en maatschappelijke instellingen in het Huis van Eemnes, het burgerpanel en natuurlijk via de ansichtkaarten. Op basis van deze input zijn vier toekomstscenario’s opgesteld. 

De verschillende scenario’s sluiten elkaar niet uit, maar tonen elk een andere mogelijke toekomst. Willen we bijvoorbeeld een gesloten of behouden gemeente zijn, of focussen we ons op ontwikkelen en zijn we een open gemeente? En gaan we voor rust en wonen, of voor dynamisch en werken? De scenario’s geven ons iets te kiezen!

De scenario’s laten de uitdagingen en kansen van Eemnes zien. Aan de hand van deze scenario’s willen we het gesprek met jou aangaan. We willen graag weten wat jij wenselijke én onwenselijke elementen vindt uit de scenario’s. De scenario’s geven vier uitersten weer en zijn geschreven aan de hand van een aantal thema’s die belangrijk zijn voor de gemeente: samenleving, ruimte & wonen, economie & ondernemen en duurzaamheid & klimaat.

Aan de hand van deze scenario’s zal het gesprek aan worden gegaan. We kiezen niet voor één scenario, maar we zijn benieuwd welke elementen uit elk scenario je aanspreken én welke juist niet. De vier scenario’s worden in vier verschillende animatievideo’s uitgelegd. Scroll naar beneden om de animaties te bekijken. 

Vul de online enquête in en denk mee over de toekomstscenario’s.

Ook zullen wij in gesprek gaan met ondernemers en maatschappelijke organisaties. Op 11 maart vinden hiervoor twee online sessies plaats. Daarnaast worden er ook twee jongeren debatten gehouden; 12 maart digitaal via Impuls en 15 maart digitaal via de KPJ.

Alle jongeren van Eemnes worden verder uitgedaagd in een online challenge om mee te denken over de toekomst van Eemnes. Houd hiervoor onze social media kanalen in de gaten! 

Wij streven er naar om, zodra we fysiek weer samen mogen komen, een sessie voor inwoners te organiseren in het huis van Eemnes. Wilt u hierover geïnformeerd worden stuur dan een mailtje naar: toekomst2030@eemnes.nl

Bekijk hieronder de verschillende scenario's:

Scenario A

YouTube-filmpje over scenario A

Scenario B

YouTube-filmpje over scenario B

Scenario C

YouTube-filmpje over scenario C

Scenario D

YouTube-filmpje over scenario D