BEL-gemeenten sluiten contract met Kunstwacht voor onderhoud buitenkunst

De gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren hebben een onderhoudscontract afgesloten met Kunstwacht BV voor de reparatie en het onderhoud van kunstwerken in de openbare ruimte.

De officiële aftrap vond plaats op donderdag 28 april.

Eduard Weijgers en Paul Schulte, directieleden Kunstwacht BV, en de drie portefeuillehouders Kunst en Cultuur van de BEL- gemeenten (burgemeester Joan de Zwart-Bloch van Blaricum, burgemeester Roland van Benthem van Eemnes en wethouder Tijmen Smit van Laren) brachten een toost uit op de samenwerking.

Onderhoud en restauratie

De kunstwerken, die in de drie gemeenten mede de dorpsgezichten bepalen, raken door weersinvloeden en slijtage beschadigd of vervuild. Om ze mooi te houden is periodiek onderhoud nodig. Ook kan het voorkomen dat een kunstwerk aan restauratie toe is. Kunstwacht verzorgt de periodieke controle, reiniging en reparaties van de kunstwerken. De BELArt Kunstcommissie heeft een belangrijke adviserende rol gehad bij het goed onderbrengen van het onderhoud van de buitenkunst.

Website en app

Kunstwacht heeft een mobiele app en een website met kunstwerken in de openbare ruimte voor gemeentes ontwikkeld. Het verhaal achter ieder kunstwerk, informatie over de kunstenaar, foto’s en wandelroutes zijn enkele onderdelen van de app. Deze komt binnenkort voor de BEL-gemeenten beschikbaar.

kunstwacht

V.l.n.r. burgemeester Joan de Zwart-Bloch van Blaricum, burgemeester Roland van Benthem van Eemnes en wethouder Tijmen Smit van Laren