Betrouwbare en betaalbare hulp via schoonthuis.nl

Op zoek naar een betrouwbare en betaalbare hulp in de regio Gooi en Vechtstreek? Kijk dan op schoonthuis.nl.

Met deze boodschap gaven HBEL-wethouders Janny Bakker van gemeente Huizen en Leen van der Pols van gemeente Laren op 4 april 2016 het startsein van een bijzonder werkgelegenheidsproject. Wethouder Bakker: “Wie een hulp zoekt via schoonthuis, bereikt twee doelen. De gemeente betaalt een deel van de kosten en u zet zich in voor de werkgelegenheid van huishoudelijke hulpen. Zeker in deze tijd van groot belang.”

Schoonthuis.nl

Wie een hulp zoekt via schoonthuis.nl krijgt een bijdrage in de kosten van de gemeente. Deze kan oplopen tot 40 euro per week. Wethouder Bakker: “Dit bijzondere aanbod geldt voor iedereen in de Gooi en Vechtstreek: oud of jong, alleenstaand of gezin, gezond of minder mobiel.” Schoonthuis.nl presenteert bedrijven die werken met passende arbeidsvoorwaarden voor hun werknemers en betrouwbare hulpen. Is een hulp ziek of met vakantie? De bedrijven zorgen ervoor dat er vervanging is. Wie werkt met een bedrijf van schoonthuis.nl weet zeker dat de hulp werkt voor een goede werkgever.

Bijdrage

Vindt een inwoner een hulp via de site? Dan betaalt de gemeente een deel van de kosten. De bijdrage kan oplopen tot 40 euro per week. De bijdrage geldt voor heel 2016. Ook in 2017 betaalt de gemeente een deel van de kosten. Hoe hoog die vergoeding is, hangt af van de vraag naar hulpen via schoonthuis.nl.

Waarom een bijdrage van de gemeente?

Schoonthuis.nl is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten in de Gooi en Vechtstreek. Doel van het initiatief is het behouden van werkgelegenheid voor huishoudelijke hulpen. De vraag naar huishoudelijke hulpen staat in heel Nederland onder druk vanwege de veranderingen in de zorg. De gemeenten in de Gooi en Vechtstreek vinden het belangrijk dat de werkgelegenheid voor hulpen behouden blijft. Dankzij een subsidie van het Rijk van ruim 7,8 miljoen euro, kunnen de gemeenten inwoners tegemoet te komen in de kosten voor huishoudelijke hulp. Zo creëren zij samen met inwoners nieuwe banen voor huishoudelijke hulpen.

Campagne

De komende tijd vragen de gemeenten in de Gooi en Vechtstreek aandacht voor de site via advertenties op facebook, marktplaats, digitale media, posters, advertenties en leaflets. Meer weten? Kijk op schoonthuis.nl.

HBEL-wethouders geven startsein