Mevrouw P.H.M. (Nel) Camps-de Jong (1938)

Vanaf 1973 was mevrouw Camps-de Jong erg actief bij de voetbalclub van haar oudste zoon: ze zat zowel in de jeugdcommissie, de kledingcommissie als in de activiteitencommissie. Ook hielp ze met het invouwen van de tweewekelijkse nieuwsbrief. Tussen 1992 en 2015 ging haar meeste tijd naar het wekelijks schoonmaken van de kantine en het draaien van bardiensten.

Al sinds 1996 is mevrouw Camps-de Jong nauw betrokken bij 'De Open Tafel' in Eemnes, een initiatief waarbij ouderen aan tafel worden uitgenodigd voor een gezellige maaltijd en zo uit hun isolement worden gehaald. Ze helpt met de voorbereidingen van het eten, het ophalen van de bewoners, helpt aan tafel en zorgt dat alles na afloop schoon en opgeruimd is.

Bij de Amerpoort, een leefgemeenschap voor mensen met een beperking, haalt mevrouw Camps-de Jong al bijna 30 jaar 2 keer per maand bewoners op voor de kerkdienst. Verder collecteert ze voor Stichting Kerkbalans en is ze als vrijwilliger betrokken bij jaarlijks terugkerende acties in Eemnes, waaronder de oliebollenactie voor Stichting Friersdale, de avondvierdaagse en de schoonmaakdag van de parochie in Eemnes.

Mevrouw Camps-de Jong en burgemeester Van Benthem
Foto: Studio Kastermans