Archief nieuwsberichten 2020

Hier vindt u nieuws- en persberichten die door gemeente Eemnes in 2020 zijn gepubliceerd.

 • Gezocht: leden voor Huurdersbelangenvereniging

  De Huurdersbelangenvereniging de Alliantie (HBVA) komt op voor alle huurders van de Alliantie. De HBVA-Amersfoort, waar Eemnes onder valt, heeft nog geen vertegenwoordiging vanuit Eemnes. Dat is jammer omdat een Eemnesser huurdersbelangvereniging van veel invloed kan zijn.

 • Gemeenten Gooi en Vechtstreek maken economische vuist tegen corona

  De regiogemeenten lanceren een breed pakket voor inwoners en ondernemers met maatregelen en investeringen voor economisch herstel. Deze investeringen richten zich op het vergroten van de werkgelegenheid en zijn een impuls voor de zorgsector, de energietransitie, circulaire economie en de mediasector. Het project ‘Gooi en Vechtstreek Werkt Door’ is in december gestart en verbindt werkgevers aan elkaar zodat mensen (eventueel tijdelijk) van werk naar werk worden begeleid.

 • Lockdown om contacten tot een minimum te beperken

  Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we ingrijpen en onze contacten tot een minimum beperken. Daarom gaat Nederland vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe.

 • Vrijheid is het mooiste woord

  2020, het jaar van 75 jaar Vrijheid. In Eemnes zou er volop aandacht aan worden besteed op velerlei manieren. Helaas konden veel activiteiten die georganiseerd waren om 75 jaar vrijheid te vieren door corona niet doorgaan. Wat wel tot een goed eind is gebracht, is de totstandkoming van het boek ‘Vrijheid is het mooiste woord. Eemnessers over 75 jaar vrijheid’, samengesteld door voormalig dorpsdichter Gerard Beentjes en fotograaf Mark de Weger.

 • Hoe gaat het met Akke Krul (90)?

  In een interviewreeks spreken we met een aantal Eemnessers over hoe het met hen gaat in deze tijden van corona.

 • Wens nieuwe bankjes in vervulling

  Deze week zijn op zes plekken in Eemnes nieuwe bankjes geplaatst. Dit is gedaan op verzoek van de BasBEL (Brede Algemene Seniorenverenigingen Blaricum, Eemnes en Laren). Volgend voorjaar volgen er bankjes op vijftien andere locaties, in overleg met de direct aanwonenden.

 • Open je ogen voor kindermishandeling

  Blauwe plekken, een slecht gebit, een onverzorgd uiterlijk, een kind dat ineens veel stiller of juist heel onrustig is, het kunnen allemaal tekenen van kindermishandeling zijn. En nog veel vaker is het niet zo zichtbaar.

 • Ophogen geluidswal A27

  Het heeft lang geduurd voordat de, zo door de Buurtvereniging Eiland van Eemnes gewenste, geluidswal daadwerkelijk aangelegd wordt.

 • Starterswoningen voor Eemnessers in Zuidpolder

  Wethouder Theo Reijn overhandigde in aanwezigheid van burgemeester Roland van Benthem op 27 oktober jl. symbolisch de sleutel aan de eerste bewoners van het nieuwste woongebied in Zuidpolder; Ruijtersweide II. Hiermee start de oplevering van de 18 woningen van bouwer Van Wijnen in dit gebied.

 • Gratis mondkapjes voor inwoners met laag inkomen

  In publieke ruimten geldt het dringende advies om een mondkapje te dragen. De aanschaf van een mondkapje is een extra uitgave. Voor inwoners met een klein budget is dat niet prettig. Om deze inwoners te helpen, stellen de BEL-gemeenten mondkapjes beschikbaar.

 • In quarantaine en ondersteuning nodig?

  Inwoners die positief zijn getest, moeten meestal direct in quarantaine. Veel voorbereidingstijd om zaken te regelen is er vaak niet. Denk aan het doen van boodschappen, het naar school brengen van kinderen, et cetera. Ook kunnen mensen te maken krijgen met psychische problemen, zoals een besmetting met het coronavirus bij een dierbare, of de angst daarvoor.

 • Coronamaatregelen landelijk aangescherpt

  Het kabinet heeft op 28 september 2020 voor heel Nederland een pakket van maatregelen afgekondigd, omdat het aantal besmettingen in Nederland momenteel sterk toeneemt.

 • Coronabesmettingen Eemnes

  Scorebordjournalistiek is een bekende uitspraak van Louis van Gaal. Zo voelt het ook soms met de dagelijkse en wekelijkse overzichten met coronabesmettingen.

 • Uitreiking Koninklijke onderscheidingen aan de heer E.G.M. Bakker en mevrouw C. de Vet

  Op vrijdag 3 juli 2020 is de Koninklijke onderscheiding persoonlijk uitgereikt door burgemeester Roland van Benthem in het Huis van Eemnes aan de heer Bakker. Mevrouw De Vet ontving donderdag 2 juli haar onderscheiding uit handen van minister Ank Bijleveld. Ook aan haar benoeming is vrijdag uitgebreid aandacht besteed.

 • Onttrekkingsverbod oppervlaktewater

  Vanaf maandag 18 mei 2020 mag er geen water meer uit oppervlaktewater gehaald worden voor bijvoorbeeld besproeiing van gewassen.

 • Koninklijke onderscheidingen

  Mevrouw C. De Vet is door Minister Ank Bijleveld op donderdag 23 april gebeld met het bericht dat zij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de Zwaarden. De heer E.G.M. Bakker is vrijdag 24 april, door burgemeester Roland van Benthem gebeld met het nieuws dat hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Versa Welzijn helpt!

  Bent of kent u iemand die ouder is dan 70, chronisch ziek of met een verminderde weerstand? We kunnen ons goed voorstellen dat u zich in deze tijden van het Coronavirus zorgen maakt. Bij Versa Welzijn staan vrijwilligers klaar om boodschappen te doen, medicijnen te halen of vragen te beantwoorden. Aarzel niet en neem gerust contact op voor hulp. Versa Welzijn helpt!

 • Lintjesregen bij brandweer Eemnes

  De vrijwillige brandweer is een begrip in Nederland en zeker in Eemnes. We kunnen niet zonder deze mannen en vrouwen die zich bij nacht en ontij inzetten voor onze samenleving.