Uitreiking Koninklijke onderscheidingen aan de heer E.G.M. Bakker en mevrouw C. de Vet

Op vrijdag 3 juli 2020 is de Koninklijke onderscheiding persoonlijk uitgereikt door burgemeester Roland van Benthem in het Huis van Eemnes aan de heer Bakker. Mevrouw De Vet ontving donderdag 2 juli haar onderscheiding uit handen van minister Ank Bijleveld. Ook aan haar benoeming is vrijdag uitgebreid aandacht besteed.

Door de versoepeling van de coronamaatregelen kon de feestelijke uitreiking alsnog plaatsvinden. De heer Bakker en mevrouw De Vet zijn in april al op de hoogte gesteld dat ze een Koninklijke onderscheiding zouden ontvangen.

De heer E.G.M. Bakker is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Bakker werkt bij het Ministerie van Defensie. Naast zijn werk verricht hij verschillende vrijwillige activiteiten voor de veteranen, zoals het organiseren van de jaarlijkse herdenking van het bombardement Schaarsbergen in 1944. Zo schrijft de heer Bakker in Memoriams over de veteranen van het, tijdens de WOII in Engeland opgerichte, 320 Squadron (Marineluchtvaartdienst). Hij was ook initiator van de bijeenkomst voor WOII veteranen van het VSQ (6)320 Squadron in Bronbeek. Daarom is een Koninklijke onderscheiding zeer verdiend.

de heer Bakker met het lintje opgespeld, zijn vrouw staat naast hem, en burgemeester Roland van Benthem staat op 1,5 meter afstand met een bos bloemen achter zijn rug houdend

Mevrouw C. de Vet is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden

Mevrouw De Vet werkt bij de zorgorganisatie Amerpoort, daarnaast is zij sinds 2008 reservemilitair. Naast haar werk verricht mevrouw De Vet op allerlei manieren vrijwilligerswerk. Zij is bijvoorbeeld vrijwilliger bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging (KNV) EHBO, vrijwilliger bij de Historische Kring Eemnes en bestuurslid van de Stichting Friersdale-Eemnes. Tevens is zij landelijk contactpersoon Indiëveteranen. Daarom is een Koninklijke onderscheiding zeer verdiend.

mevrouw De Vet met een bos bloemen en de burgemeester op 1,5 meter afstand