Wens nieuwe bankjes in vervulling

Deze week zijn op zes plekken in Eemnes nieuwe bankjes geplaatst. Dit is gedaan op verzoek van de BasBEL (Brede Algemene Seniorenverenigingen Blaricum, Eemnes en Laren). Volgend voorjaar volgen er bankjes op vijftien andere locaties, in overleg met de direct aanwonenden.

Wethouder Theo Reijn: ¨Begin dit jaar bereikte ons via de BasBEL de vraag om meer bankjes te plaatsen in de openbare ruimte. Dit maakt het voor de (oudere) inwoner mogelijk om tijdens een wandeling naar de winkel of door de polders even uit te rusten. Natuurlijk hebben wij hiervoor direct de mogelijkheden onderzocht. En het resultaat ziet u hier!¨

Meerdere bankjes

De BasBEL stelde zelf verschillende locaties voor. Daarnaast ontving de gemeente afgelopen jaren ook andere verzoeken voor het plaatsen van bankjes. Samengevoegd zijn er in totaal circa 20 plekken uitgekozen. Voorafgaand aan plaatsing van de bankjes in de woonwijken gaat de gemeente in gesprek met direct aanwonenden. Naar verwachting gebeurt dat volgend voorjaar. Vanwege de coronamaatregelen is dat nu niet mogelijk.

Wethouder Reijn zit op een bankje met Mary de Valk

Wethouder Reijn in gesprek met Mary de Valk (BasBEL).