Archief nieuwsberichten 2018

Hier vindt u nieuws- en persberichten die door gemeente Eemnes in 2018 zijn uitgebracht.

 • Yad Vashem onderscheidingen uitgereikt

  Aan Willem en Willempje Mol- van Middendorp uit Eemnes is woensdag 10 oktober 2018 postuum de Yad Vashem onderscheiding ‘Rechtvaardige onder de volkeren’ uitgereikt. Ook Jaap Huismans kreeg postuum deze onderscheiding.

 • Raadsvergadering Eemnes live volgen

  Alle vergaderingen van de gemeenteraad Eemnes zijn vanaf nu live te volgen via internet.

 • Nieuwbouwplannen Huis van Eemnes aan Noordersingel worden voortgezet

  Op 28 mei 2018 heeft de gemeenteraad besloten om verder te gaan met de nieuwbouw van het Huis van Eemnes aan de Noordersingel.

 • Uitslag draagvlakonderzoek Huis van Eemnes bekend

  Een meerderheid van de deelnemers aan het draagvlakonderzoek met betrekking tot het Huis van Eemnes heeft zich uitgesproken voor het concept van het Huis van Eemnes, voor de locatie Noordersingel en voor het voortzetten van de ontwikkeling van het Huis van Eemnes aan de Noordersingel.

 • Respons draagvlakonderzoek Huis van Eemnes uiteindelijk 55,6%

  Gemeente Eemnes doet onderzoek naar het draagvlak onder bewoners voor de plannen en locatiekeuze voor het Huis van Eemnes.

 • Zeer geslaagde BEL-veteranendag samen met herdenking scholen

  Vandaag (9 mei) organiseerde Eemnes, mede namens Blaricum en Laren, de 10e jaarlijkse Veteranendag voor alle veteranen die in de BEL-gemeenten wonen.

 • Onderzoek naar draagvlak voor het Huis van Eemnes is gestart

  Vrijdag 4 mei krijgen 2500 inwoners van Eemnes een brief met de vraag om mee te werken aan een draagvlakonderzoek van de gemeente over het Huis van Eemnes. Dit onderzoek vindt plaats omdat de nieuwe gemeenteraad een motie heeft aangenomen om de informatievoorziening en de betrokkenheid van de inwoners ten aanzien van het voorgenomen nieuwe huis van Eemnes te verbeteren.

 • Vijf Koninklijke onderscheidingen in Eemnes

  Vijf inwoners van Eemnes ontvingen vandaag (donderdag 26 april 2018) ter gelegenheid van Koningsdag een Koninklijke onderscheiding. De heer E. Bor is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw M.T. van der Schaal-de Valk, mevrouw O.W.G. Fakkeldij-van Amersfoort, de heer J.B.G.T. Willink en de heer J. van Gelder zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Roland van Benthem reikte de bij de onderscheidingen behorende versierselen uit aan de decorandussen.

 • Baarn en Eemnes kiezen voor intensieve samenwerking/ambtelijke fusie als BEL-samenwerking stopt

  Mede door de bestuurlijke ontwikkeling in de provincie Noord-Holland zijn de gemeenten Baarn en Eemnes in het najaar 2017 gestart met het verkennen van mogelijke samenwerkingsvormen die het vermogen versterken om bepaalde maatschappelijke opgaven samen effectief op te pakken.