Uitslag draagvlakonderzoek Huis van Eemnes bekend

Een meerderheid van de deelnemers aan het draagvlakonderzoek met betrekking tot het Huis van Eemnes heeft zich uitgesproken voor het concept van het Huis van Eemnes, voor de locatie Noordersingel en voor het voortzetten van de ontwikkeling van het Huis van Eemnes aan de Noordersingel.

In totaal hebben 1388 mensen hun vragenlijst ingestuurd. Dat is 55,6% van de mensen die de vragenlijst heeft ontvangen. De respons van 1388 zorgt met een betrouwbaarheid van 95% voor een foutmarge van maximaal 2,4%.

Vragen en antwoorden

Dit zijn de vragen en hoe er op geantwoord is:

 1. Bent u voor of tegen het idee van het Huis van Eemnes als centrale ontmoetingsplaats met een sporthal, bibliotheek en zalencomplex?
  Voor: 79,2%
  Tegen: 20,8%
   
 2. Bent u voor of tegen de nieuwbouw van het Huis van Eemnes op de locatie Noordersingel?
  Voor: 54,6%
  Tegen: 45,4%
   
 3. Moet de gemeente stoppen of doorgaan met de ontwikkeling van het Huis van Eemnes aan de Noordersingel, wetende dat stoppen minimaal € 2,5 miljoen kost?
  Doorgaan: 62,4 %
  Stoppen: 37,6 %

Vervolg

De gemeenteraad van Eemnes neemt een besluit over het stoppen of doorgaan met de ontwikkeling Huis van Eemnes op locatie Noordersingel. De gemeenteraad behandelt de eindresultaten van het onderzoek op 28 mei 2018 tijdens de gemeenteraadsvergadering.