Nieuws

Hier vindt u nieuws- en persberichten die door gemeente Eemnes zijn uitgebracht.

 • Gratis livestream: lunchpauzeconcert met Hobbema pianotrio

  Donderdag 20 mei om 12.30 uur speelt Hobbema pianotrio vanuit het Huis van Eemnes. De gemeente wil alle inwoners de mogelijkheid geven hiervan te genieten, daarom bieden we het concert gratis aan via een livestream.

 • Tips om een inbraak tijdens afwezigheid te voorkomen

  Ook al zijn we de afgelopen periode veel thuis, het betekent niet dat inbraken hiermee verdwenen zijn. Een inbreker kiest altijd de zwakste plekken dus zijn schuren en kelderboxen vaker het doelwit. Ook staan nu de vakanties weer voor de deur. Voor een inbreker biedt dat kans om een inhaalslag te maken.

 • Gemeentelijke aanslagen verstuurd

  Op 7 mei 2021 verstuurt de gemeente weer aanslagen van de gemeentelijke belastingen (o.a. OZB, afvalstoffenheffing, rioolheffing).

 • Onderzoeken grondwater centrum Eemnes

  In het centrum van Eemnes wordt de ligging en werking van het drainagesysteem onderzocht. De ondergrondse leidingen van het drainagesysteem, die normaal gesproken het overtollig grond- en regenwater afvoeren, werken op meerdere plaatsen niet even goed. De onderzoeken zijn nodig om de grondwaterproblemen in het centrum goed in beeld te krijgen en aan te pakken.

 • Rondje Geluk Eemnes

  In de maand mei organiseert een aantal inwoners uit Eemnes ‘Rondje Geluk’! Het is een buitenactiviteit, bedoeld als opkikkertje in deze moeilijke tijd waarin we niet te dicht bij elkaar mogen komen. Tijdens een wandeling of fietstocht kan iedereen genieten van geluksposters, kunstwerken en gedichten van Eemnesser kunstenaars en leerlingen van de basisscholen uit het dorp. Afgelopen zaterdag 1 mei gaf wethouder Wilma de Boer-Leijsma hiervoor de officiële aftrap.

 • Commissaris van de Koning op bezoek in Eemnes

  Burgemeester Roland van Benthem kreeg woensdag 28 april bezoek van Hans Oosters, commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, voor een hart onder de riem in deze coronatijd. De burgemeester en de commissaris spraken over de situatie in Eemnes.

 • Sluiting gemeentediensten op feestdagen in mei

  Het BEL-kantoor en de gemeentewerf zijn in mei op de onderstaande dagen gesloten.

 • 6 Koninklijke Onderscheidingen in Eemnes

  Op maandag 26 april kregen 6 inwoners uit Eemnes het nieuws dat ze een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Omdat een echtpaar uit Eemnes veel werkzaamheden verricht in Laren, ontvingen deze 2 inwoners een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Nanning Mol.

  De 6 gedecoreerden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Onderzoekwerkzaamheden centrumgebied Eemnes

  De komende 2 weken voert de gemeente Eemnes onderzoeken uit in het centrumgebied. Hierbij wordt gekeken naar het drainagestelsel en worden de leidingen schoongemaakt, geïnspecteerd en in kaart gebracht. Dit is nodig om uiteindelijk de grondwateroverlast in het centrum aan te pakken.

 • Maatregelen eikenprocessierups

  De eikenprocessierups. U bent ´m vast niet vergeten. De rups kan in een eikenboom zitten en heeft brandharen. Om de groei van deze rupsen zoveel mogelijk te beperken, is bestrijding noodzakelijk. Vanaf dinsdag 11 mei is de gemeente hiermee gestart.

 • 4 en 5 mei

  Met elkaar herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog en vieren we dat we sindsdien weer in vrijheid leven. Bekijk het laatste nieuws over 4 en 5 mei in Eemnes via onderstaande pagina:

 • Nieuwsoverzicht 4 en 5 mei 2021

  Met elkaar herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog en vieren we dat we sindsdien weer in vrijheid leven. Op deze pagina leest u meer informatie over 4 en 5 mei 2021 in Eemnes.

 • Zonnebloemloterij gestart

  In de week van 19 april is de Zonnebloem gestart met de lotenverkoop om geld in te zamelen voor de organisatie, zodat de activiteiten kunnen blijven doorgaan. Burgemeester Van Benthem kocht eerder die week het eerste lot!

 • Rondje Geluk Eemnes

  In de maand mei organiseert een aantal inwoners uit Eemnes ‘Rondje Geluk’! Het is een buitenactiviteit, bedoeld als opkikkertje in deze moeilijke tijd waarin we niet te dicht bij elkaar mogen komen. Tijdens een wandeling of fietstocht kan iedereen genieten van geluksposters, kunstwerken en gedichten van Eemnesser kunstenaars en leerlingen van de basisscholen uit het dorp.

 • Jeugdbrandweer Blaricum

  De Jeugdbrandweer Blaricum is onderdeel van de Jeugdbrandweer Gooi- en Vechtstreek. Dit jaar is de Jeugdbrandweer Blaricum opgericht als kweekvijver voor de vrijwillige brandweer in de BEL-gemeenten (Blaricum, Eemnes en Laren). Inwoners uit de BEL vanaf twaalf jaar kunnen zich opgeven.

 • Wijziging in afvalinzameling

  Uw PMD-container wordt vanwege Hemelvaartsdag niet op donderdag 13 mei geleegd, maar op zaterdag 15 mei.

 • Gratis ontwikkelprogramma Educentre

  Opleidingen zijn ontzettend belangrijk voor uw ontwikkeling. Daarom bieden de gemeenten Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren (HBEL) opleidingen, leerroutes en competentietesten aan voor inwoners. U kunt gratis en onbeperkt gebruikmaken van het online ontwikkelprogramma van Educentre.

 • Prijsuitreiking schoonmaakbingo

  Vandaag mocht wethouder Wilma de Boer-Leijsma de prijzen uitreiken voor de schoonmaakbingo! In iedere leeftijdscategorie zijn er winnaars! Vera (11) wint in de categorie t/m 11 jaar en Senna (12) in de categorie t/m 17 jaar. In de volwassenencategorie heeft Boudewijn gewonnen, hij ontvangt de prijs thuis. De prijswinnaars ontvangen een cadeaubon.

 • Ophoging geluidswal A27

  Vandaag mocht wethouder Reijn samen met Ben Gräve en Harry Reijngoud de laatste hand leggen aan de ophoging van de geluidswal nabij het Eiland van Eemnes.

 • Praktisch Verkeersexamen officieel gestart

  Vanochtend gaf burgemeester Roland van Benthem het officiële startsein voor het praktisch Verkeersexamen van basisschoolleerlingen uit Eemnes. Aan dit examen doen de groepen 7 mee van de basisscholen Hobbitstee, Mariaschool, de Zuidwend en De 7-Sprong.

 • Maak gratis gebruik van een onafhankelijke plattelandscoach

  De landbouwsector is altijd in beweging en staat ook nu voor verschillende uitdagingen. De provincie Utrecht ondersteunt agrarische ondernemers en erfeigenaren op onafhankelijke wijze. Iedere agrarische ondernemer en erfeigenaar in de provincie Utrecht krijgt daarom de gelegenheid om zich gratis te laten coachen en begeleiden door een onafhankelijke plattelandscoach.

 • Prijsuitreiking Nacht van de Nacht fotowedstrijd

  Tijdens de Nacht van de Nacht in oktober organiseerde Kinderboerderij het Spookbos een leuke fotowedstrijd met als thema 'BEL by Night!’.

 • Eerste boom Van Wijkplantsoen Zuidpolder

  Samen met kinderen uit Zuidpolder plantte wethouder Theo Reijn woensdag 31 maart 2021 de eerste boom aan het Van Wijkplantsoen. Hiermee is de groene inrichting van het Van Wijkplantsoen gestart.

 • Bereikbaarheid Sociaal Wijkteam tijdens de feestdagen

  In verband met de feestdagen is het Sociaal Wijkteam Eemnes op de volgende dagen telefonisch niet bereikbaar:

 • Sluitingsdagen Maatschappelijke Zaken

  Bij Maatschappelijke zaken kunt u terecht voor al uw vragen over zorg en welzijn, werk en inkomen en jeugd(hulp). In verband met corona is het loket in ieder geval tot 1 juni 2021 gesloten.

 • Prijsuitreiking kleurplatenwedstrijd

  Burgemeester Roland van Benthem kreeg op woensdagmiddag 24 maart bijzonder bezoek. 4 kinderen die hadden meegedaan aan de kleurplatenwedstrijd uit het gemeentemagazine, werden door de burgemeester op het gemeentehuis ontvangen.

 • Marjolein van den Berg nieuwe gemeentesecretaris Eemnes

  Het college heeft besloten om per 1 mei 2021 Marjolein van den Berg te benoemen als gemeentesecretaris van Eemnes.

 • Bedrijven Noordersingel 20 nu ook per fiets goed bereikbaar

  Op initiatief van ondernemers heeft de gemeente Eemnes een stukje fietspad gerealiseerd tussen de Jonneveen en het terrein van het bedrijfsverzamelgebouw Noordersingel 20.

 • Renoveren enkele plantvakken

  Onze groenaannemer SIGHT Landscaping is bezig met het renoveren van enkele plantvakken.

 • Realisatiefase wandelroutenetwerk Utrecht-oost van start

  Bestuurders provincie en gemeenten geven startsein voor afronding provincie dekkend wandelnetwerk. Diverse wandelroutes op de Utrechtse Heuvelrug, regio Amersfoort en delen van de Gelderse Vallei worden onderdeel van een uniform bewegwijzerd wandelroutenetwerk. De provincie Utrecht en dertien gemeenten hebben een overeenkomst gesloten voor de realisatie hiervan.

 • Horecaverzoeken

  De gemeente Eemnes ontving drie verzoeken voor het starten van een horecaonderneming (café) aan de Wakkerendijk. Het gaat om een verzoek voor een Ark in de haven bij de Wakkerendijk, een Schaapskooi iets noordelijker van de haven en een café achter de Wakkerendijk 42, met inrit aan de Stadwijksingel. Op 1 februari gaven de initiatiefnemers een toelichting op hun plannen aan de commissie Ruimte.

 • Leerlingen van De 7-Sprong in debat onder leiding van wethouder Wilma de Boer-Leijsma

  Dinsdag 9 maart is er fel gedebatteerd in de raadzaal van Eemnes. Bijvoorbeeld over hoe lang kinderen mogen douchen. En over verplicht meedoen met de avondvierdaagse. Aan het woord waren de leerlingen uit groep 7 en 8 van basisschool De 7-Sprong uit Eemnes. Wethouder Wilma de Boer-Leijsma leidde het debat.

 • Schoonmaakbingo op zaterdag 20 maart

  Op zaterdag 20 maart 2021 is het Landelijke Opschoondag. Een mooie manier om de lente in te luiden. Vanwege corona dit jaar geen grote opschoon-evenementen met veel mensen, maar veel kleine acties dichtbij huis. Zo organiseren we in Eemnes een schoonmaakbingo. Ook schoonmaken doen we natuurlijk coronaproof en veilig.

 • Gratis livestream: lunchpauzeconcert met Duo Dufonte

  Donderdag 18 maart om 12.30 uur spelen Duo Dufonte bestaande uit Lara de Carvalho Perillo (dwarsfluit) en Hedwig Brieffies (harp) vanuit het Huis van Eemnes. De gemeente wil alle inwoners de mogelijkheid geven hiervan te genieten, daarom bieden we het concert gratis aan via een livestream.

 • Brochure voor statushouders

  Wethouder Wilma de Boer-Leijsma mocht het eerste exemplaar van de brochure ‘Eemnes - Waar vind ik …?’ in ontvangst nemen van kinderen van Syrische vluchtelingen die sinds 2 weken in het dorp zijn komen wonen. De brochure is een initiatief van Goede Buren Eemnes en is bedoeld om zoveel mogelijk informatie te geven over de plaats waar ze gaan wonen.

 • Pas op voor commerciële bezwaarmakers

  De belastingaanslagen zijn eind februari weer verzonden. Als u bezwaar wilt maken tegen uw aanslag, doe dat dan direct via de gemeente. De gemeente handelt de bezwaren het liefst snel zelf af. Als blijkt dat wij een fout hebben gemaakt, dan passen we deze graag aan.

 • Publieksbalies BEL-kantoor vanaf 1 maart weer open

  De publieksbalies van het BEL-kantoor zijn vanaf maandag 1 maart weer open. Ze waren tijdelijk gesloten na overleg met de GGD, omdat medewerkers in quarantaine gingen in verband met corona. Na quarantaine en testen zijn geen verdere besmettingen aan het licht gekomen, zodat de reguliere dienstverlening kan worden hervat. Afspraken kunnen via de website gemaakt worden.

 • Gezocht: stembureauleden en tellers

  Op 17 maart 2021 is de Tweede Kamerverkiezing. We zoeken nog kandidaten voor de functies van stembureaulid en teller. De gemeente betaalt hiervoor een vergoeding.

 • Gemeente Eemnes sluit aan bij Volwassenenfonds Sport & Cultuur

  Sinds woensdag 24 februari is Eemnes, als eerste gemeente uit de regio Utrecht, aangehaakt bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Het fonds maakt sport en cultuur mogelijk voor mensen die moeten leven van een minimuminkomen.

 • Woonbehoefteonderzoek

  In 2020 voerden we een Woonbehoefteonderzoek uit om de woonwensen van Eemnessers in beeld te brengen. Hieruit bleek dat er in onze gemeente veel gezinnen wonen (bijna 40%). Vooral gezinnen met kinderen in de middelbare schoolleeftijd. Ook zijn er veel één- en tweepersoonshuishoudens van 55 tot 75 jaar. Er is sprake van vergrijzing die de komende jaren zal doorzetten. Het aantal gezinnen blijft naar verwachting redelijk stabiel.

 • Beheer en onderhoud bomen Eemnes

  In de openbare ruimte staan veel bomen. Bomen zijn belangrijk voor een prettige en gezonde leefomgeving. Hiervoor is goed onderhoud van de bomen noodzakelijk. Daarom worden de bomen met regelmaat onderzocht. Onlangs vond er in Eemnes zo´n inspectie aan de bomen plaats. Hieruit blijkt dat er op korte termijn op verschillende locaties in totaal 25 bomen weg moeten. Vanaf donderdag 25 februari start de aannemer (Sight Landscaping) met de werkzaamheden.

 • Webinar over woningisolatie 25 februari

  De coöperatie EemnesEnergie en het burgerinitiatief de Vuurmeesters organiseren een aantal webinars over energie. Het volgende webinar is op donderdag 25 februari van 20.00 uur tot 21.00 uur en gaat over woningisolatie.

 • Gratis livestream: lunchpauzeconcert Arnaud Rosdorff

  Donderdag 18 februari verzorgde pianist Arnaud Rosdorff een lunchpauzeconcert vanuit het Huis van Eemnes. Dankzij een gratis livestream kon iedereen vanuit huis meeluisteren. Zo'n 40 personen volgden de livestream.

 • Niet tevreden over onze dienstverlening? Laat het weten

  De gemeente ontvangt soms signalen dat inwoners niet tevreden zijn over de dienstverlening. Bijvoorbeeld over de manier waarop inwoners door een medewerker van de gemeente zijn behandeld. Of u krijgt geen reactie van ons. Als u een klacht heeft dan kunt dit bij ons melden en kunnen wij ermee aan de slag. 

 • Let op: doe rechtstreeks zaken met de gemeente

  Toe aan een nieuw rijbewijs of paspoort? Maak hiervoor een afspraak via de officiële gemeentewebsite. Een afspraak maken bij de gemeente is altijd kosteloos. Ook kunt u rechtstreeks via onze website een aantal producten aanvragen.