Nieuws

Hier vindt u nieuws- en persberichten die door gemeente Eemnes zijn uitgebracht.

 • Pas op voor commerciële bezwaarmakers

  De belastingaanslagen zijn eind februari weer verzonden. Als u bezwaar wilt maken tegen uw aanslag, doe dat dan direct via de gemeente. De gemeente handelt de bezwaren het liefst snel zelf af. Als blijkt dat wij een fout hebben gemaakt, dan passen we deze graag aan.

 • Publieksbalies BEL-kantoor vanaf 1 maart weer open

  De publieksbalies van het BEL-kantoor zijn vanaf maandag 1 maart weer open. Ze waren tijdelijk gesloten na overleg met de GGD, omdat medewerkers in quarantaine gingen in verband met corona. Na quarantaine en testen zijn geen verdere besmettingen aan het licht gekomen, zodat de reguliere dienstverlening kan worden hervat. Afspraken kunnen via de website gemaakt worden.

 • Gezocht: stembureauleden en tellers

  Op 17 maart 2021 is de Tweede Kamerverkiezing. We zoeken nog kandidaten voor de functies van stembureaulid en teller. De gemeente betaalt hiervoor een vergoeding.

 • Gemeente Eemnes sluit aan bij Volwassenenfonds Sport & Cultuur

  Sinds woensdag 24 februari is Eemnes, als eerste gemeente uit de regio Utrecht, aangehaakt bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Het fonds maakt sport en cultuur mogelijk voor mensen die moeten leven van een minimuminkomen.

 • Woonbehoefteonderzoek

  In 2020 voerden we een Woonbehoefteonderzoek uit om de woonwensen van Eemnessers in beeld te brengen. Hieruit bleek dat er in onze gemeente veel gezinnen wonen (bijna 40%). Vooral gezinnen met kinderen in de middelbare schoolleeftijd. Ook zijn er veel één- en tweepersoonshuishoudens van 55 tot 75 jaar. Er is sprake van vergrijzing die de komende jaren zal doorzetten. Het aantal gezinnen blijft naar verwachting redelijk stabiel.

 • Beheer en onderhoud bomen Eemnes

  In de openbare ruimte staan veel bomen. Bomen zijn belangrijk voor een prettige en gezonde leefomgeving. Hiervoor is goed onderhoud van de bomen noodzakelijk. Daarom worden de bomen met regelmaat onderzocht. Onlangs vond er in Eemnes zo´n inspectie aan de bomen plaats. Hieruit blijkt dat er op korte termijn op verschillende locaties in totaal 25 bomen weg moeten. Vanaf donderdag 25 februari start de aannemer (Sight Landscaping) met de werkzaamheden.

 • Ingesloten brief bij verkiezingspost mogelijk verkeerd

  Vanaf vrijdag 19 februari 2021 (met uitloop naar volgende week) ontvangen alle stemgerechtigden in Eemnes hun stempas voor de Tweede Kamerverkiezingen. Hierbij zit een begeleidende brief van de burgemeester. Per abuis heeft helaas een deel van de 70-plussers bij hun stempluspas de verkeerde brief ontvangen. Op korte termijn ontvangen zij alsnog de juiste begeleidende brief. Onze excuses voor het ongemak.

 • Webinar over woningisolatie 25 februari

  De coöperatie EemnesEnergie en het burgerinitiatief de Vuurmeesters organiseren een aantal webinars over energie. Het volgende webinar is op donderdag 25 februari van 20.00 uur tot 21.00 uur en gaat over woningisolatie.

 • Gratis livestream: lunchpauzeconcert Arnaud Rosdorff

  Donderdag 18 februari verzorgde pianist Arnaud Rosdorff een lunchpauzeconcert vanuit het Huis van Eemnes. Dankzij een gratis livestream kon iedereen vanuit huis meeluisteren. Zo'n 40 personen volgden de livestream.

 • Papierinzameling Eemnes op 15 februari

  Door het extreme winterweer afgelopen maandag konden de inzamelwagens niet bij alle huishoudens in Eemnes het oud-papier ophalen. Op maandag 15 februari zal deze inzamelronde voor het oud-papier alsnog plaatsvinden. Zet uw papiercontainer daarom voor 7.30 uur aan de weg.

 • Geen GFT-afvalinzameling op 12 februari

  De inzameling van GFT-afval aanstaande vrijdag gaat niet door vanwege het winterweer.

 • Beperkte papierinzameling 8 februari

  Door het aanhoudende winterweer rijden de inzamelwagens voor papier vandaag alleen op de doorgaande gestrooide routes.

 • Woningbouw ten noorden van Eemnes?

  In De Gooi- en Eemlander stond een artikel over woningbouw ten noorden van Eemnes waarna er bij de gemeente vragen zijn binnengekomen. Op dit moment zijn er geen plannen voor het bouwen van woningen aan de noordzijde van Eemnes.

 • Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties van start

  In Nederland gebruiken veel overheidsorganisaties jouw gegevens. Het gaat om gegevens van burgers, bedrijven en bijvoorbeeld gebouwen. Het is dus belangrijk dat al die gegevens kloppen. Staat er toch een fout in een registratie? Dan moet deze snel worden hersteld. Het nieuwe Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties kan hierbij helpen.

 • ZorgStart helpt inwoners regio aan een baan in de zorg

  ZorgStart is één van de maatregelen die de Regio inzet om de arbeidsmarkt te versterken, tijdens en na de coronacrisis.

 • Webinar voor ouders: Alle ballen in de lucht: Hoe dan?!

  Op 3 februari 2021 om 20.00 uur organiseert het Jeugd en Gezinsteam van Eemnes een webinar voor ouders.

 • Niet tevreden over onze dienstverlening? Laat het weten

  De gemeente ontvangt soms signalen dat inwoners niet tevreden zijn over de dienstverlening. Bijvoorbeeld over de manier waarop inwoners door een medewerker van de gemeente zijn behandeld. Of u krijgt geen reactie van ons. Als u een klacht heeft dan kunt dit bij ons melden en kunnen wij ermee aan de slag. 

 • Blijk van waardering voor werkers gezondheidszorg Eemnes

  Wethouder Wilma de Boer-Leijsma van Eemnes heeft maandag 25 januari een smakelijke attentie bezorgd bij de Eemnesser huisartsen, hun assistenten, apotheek, fysiotherapeuten, tandartsen en mondhygiënist als blijk van waardering en steun. Zij doen hun werk onder moeilijke omstandigheden als gevolg van het coronavirus.

 • Aanpak zwerfafval

  Zwerfafval is voor velen een doorn in het oog. We willen het zwerfafval verminderen en doen dat in samenwerking met adviesbureau De Bries. Om tot een goede aanpak te komen starten we een onderzoek.

 • Webinar over energie in Eemnes

  Op donderdag 28 januari van 20.00 tot 21.00 uur is er een online webinar over energie in Eemnes, georganiseerd door Eemnes Energie en het burgerinitiatief de Vuurmeesters. Dit is de eerste van een reeks webinars en informatie-avonden over energiebesparing en duurzaamheidsmaatregelen. En vooral over hoe de inwoners van Eemnes daar op eenvoudige wijze zelf een bijdrage aan kunnen leveren.

 • Verzoeken horecaonderneming Eemnes

  Het afgelopen jaar heeft de gemeente Eemnes 3 verzoeken ontvangen voor het starten van een horecaonderneming (café) aan de Wakkerendijk. Alle 3 de beoogde locaties staan op grond van het bestemmingsplan geen café toe. Naar verwachting vergadert de gemeenteraad hierover in februari.

 • Bloemrijke berm in handen van Eemnessers

  De gemeente Eemnes stelt gronden aan de Stachouwerweg en de Eemnesser Vaarsteeg in bruikleen bij derden. Dit betekent dat de grond in eigendom van de gemeente blijft maar dat iemand anders deze grond mag gebruiken en voor onderhoud zorgt. In dit geval gebeurt dat door Rudi Zwanikken. Vandaag bracht wethouder Theo Reijn een bezoek aan het gebied.

 • Geluidwal westzijde A27 opgehoogd met schanskorvenconstructie

  De geluidwal aan de westzijde van A27 wordt opgehoogd met een schanskorvenconstructie van 3 meter.

 • 62 kilo zwaar vuurwerk ingeleverd in Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek

  Op maandag 28 en dinsdag 29 december kon anoniem vuurwerk worden ingeleverd bij een van de 4 scheidingsstations binnen de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek. Wie op deze dagen illegaal vuurwerk inleverde, kreeg geen boete. In totaal is er 62 kilo zwaar vuurwerk ingeleverd (waaronder o.a. cobra’s, strijkers en lawinepijlen) bij de GAD-locaties in Huizen, Weesp, Bussum en Hilversum.

 • Let op: doe rechtstreeks zaken met de gemeente

  Toe aan een nieuw rijbewijs of paspoort? Maak hiervoor een afspraak via de officiële gemeentewebsite. Een afspraak maken bij de gemeente is altijd kosteloos. Ook kunt u rechtstreeks via onze website een aantal producten aanvragen.