75 jaar vrijheid | Herdenking Nederlands-Indië in Eemnes

Op 15 augustus 1945 kwam er voor het Koninkrijk der Nederlanden officieel een einde aan de Tweede Wereldoorlog. Op deze dag is er een jaarlijkse herdenking bij het Indisch Monument in Den Haag. Ook in Eemnes herdenken we deze gebeurtenis op 15 augustus vanaf 14.00 uur op De Minnehof (op het plein voor Bakkerij Tetteroo). Om deze viering luister bij te zetten, zingen de Weidevogels liederen uit de oorlogstijd, maar ook liedjes over en uit voormalig Nederlands-Indië.

Programma herdenking

Het klokkenluidersgilde Eemnes luidt de klokken om 13.45 uur. De herdenking start om 14.00 uur met een toespraak van burgemeester Roland van Benthem en van Léon Lutterman. Daarna start het concert met een korte pauze om 14.45 uur. Om 15.00 uur gaat het concert verder. 

Extra maatregelen 

Tijdens de herdenking houden we ons aan de coronaregels en dit vragen we ook aan u. Let extra goed op de volgende regels: 

  • Meezingen is niet toegestaan. Er zijn programmaboekjes beschikbaar om de teksten mee te lezen. 
  • Houd voldoende afstand. Het koor zingt ook op afstand. 

De Weidevogels

Het koor bestaat al twintig jaar en is een van de Wmo-activiteiten van de gemeente Eemnes. Het koor staat onder leiding van Léon Lutterman. In het koor zingen nog steeds mensen van het eerste uur. Het oudste lid loopt tegen de honderd en het jongste lid is nog geen zestig, maar eigenlijk is er geen leeftijdsgrens. Lijkt het u leuk om mee te zingen? Iedereen uit ‘t Gooi is welkom om te komen zingen (elke dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur)! Kijk voor meer informatie over het koor op: www.weidevogels.simpsite.nl 

Weidevogels aan het zingen