Aanpak asbestdaken: online bijeenkomst 24 juni

Asbest is schadelijk voor de gezondheid en de gemeente wil asbest uit de omgeving hebben. Het gaat vooral om kleine daken, zoals van bijgebouwen of schuren. Om inwoners te helpen en hierover te informeren, organiseert de gemeente op 24 juni een online bijeenkomst.

Aanmelden voor de bijeenkomst

Met behulp van luchtfotografie zijn alle daken in de gemeente in kaart gebracht. Op basis van deze scan is een inschatting gemaakt van woningbezitters met een asbestdak. Deze woningbezitters ontvangen een uitnodiging voor de informatieavond. Inwoners die geen uitnodiging hebben ontvangen, zijn natuurlijk ook van harte welkom op 24 juni. De bijeenkomst start om 19.30 uur en duurt maximaal 1,5 uur. Na uw aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging en een uitnodiging voor Microsoft Teams. Meld u aan door een mail te sturen naar informatieteamasbestdaken@odru.nl

Waarom uw asbestdak verwijderen?

Eigenaren van asbestdaken zijn verantwoordelijk voor het verwijderen van asbesthoudende dakplaten. Het verwijderen van een asbestdak is niet verplicht, maar wel verstandig. Daken die asbest bevatten, zijn minimaal 25 jaar oud. Weer en wind zorgen ervoor dat asbestvezels vrijkomen uit deze daken. Deze asbestvezels komen terecht in de lucht en in de grond. De vezels kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van mens en dier. Naast uw gezondheid spelen ook financiële aspecten een rol. Zo kan het voorkomen dat een verzekering niet meer uitbetaalt bij storm, schade of brand aan uw asbestdak.  

Asbestdaken t/m 35 m² zelf verwijderen

Asbestdaken kleiner dan 36 m² mag u onder bepaalde omstandigheden zelf verwijderen. Op www.asbestdakenopnul.nl vindt u hier meer informatie over. Is uw dak eenmaal verweerd of beschadigd dan moet u dit door een gecertificeerde saneerder laten doen. Dit bedrag kan oplopen tot ruim € 2.500,-. Het is daarom interessant om op tijd uw asbestdak zelf te vervangen.