Aanslag gemeentelijke belastingen

Eind maart ontvangt u uw aanslag voor de lokale belastingen. Volgens de planning is dat op 28 of 29 maart. Ontvangt u digitale post via MijnOverheid en heeft u de gemeente Eemnes aangevinkt? Dan kunt u de aanslag eerder verwachten.

Belastingtaken via gemeente Baarn 

De gemeente Eemnes heeft per 1 januari 2023 alle werkzaamheden rondom de gemeentelijke belastingtaken overgedragen aan Baarn. Op uw belastingaanslag staat daarom gemeente Baarn als afzender.  

De gemeente Baarn verstuurt de belastingaanslagen namens Eemnes en verzorgt de verdere administratieve afhandeling. Ook het behandelen van vragen en bezwaarschriften wordt door gemeente Baarn gedaan. De afwikkeling van belastingaanslagen en invorderingen van voor 2023 blijft bij de BEL Combinatie.

De gemeente Eemnes blijft zelf het belastingbeleid en de eigen tarieven bepalen. Deze worden jaarlijks door de eigen gemeenteraad vastgesteld. 

Heeft u vragen over uw aanslag? 

Neemt u dan contact op met gemeente Baarn. 

Met vragen of opmerkingen over het aanslagbiljet, belt u naar: 
035 - 548 16 11 of stuur een e-mail naar belastingen@baarn.nl
U kunt ook kijken op www.baarn.nl/belastingen

Aanslag betalen

Op het aanslagbiljet staat welke bedragen u moet betalen en wanneer het geld betaald moet zijn. Betaling kan via automatische incasso of door het bedrag over te maken. Let op: het aantal betaaltermijnen was 9 en is nu 8 geworden. De rekening waarop u uw betaling doet, staat op naam van de gemeente Baarn.  

Afspraak maken met taxateur

De gemeente doet haar uiterste best om de WOZ-waarde zo correct mogelijk te bepalen. Toch kan het zijn dat u vragen heeft over de vaststelling van de WOZ-waarde. Neem dan contact op met de gemeente Baarn. Ook kunt u een afspraak maken om op 12, 13 of 14 april in het gemeentehuis van Eemnes in gesprek te gaan met een taxateur. Die kijkt dan samen met u of de WOZ-waarde moet worden aangepast. Voor het gesprek met de taxateur moet u vooraf een afspraak maken. Dat kan telefonisch via: 035 – 548 16 11. Of door een e-mail te sturen naar belastingen@baarn.nl

Het is niet mogelijk om zonder afspraak in gesprek te gaan met de taxateur. Het is nodig dat u van te voren een afspraak maakt, zodat de taxateur de juiste gegevens bij de hand heeft.