Adviezen om verspreiding corona te beperken

De coronabesmettingen nemen weer toe en nog steeds worden mensen ziek door het virus.

Er geldt nog een aantal corona-adviezen om besmetting van het virus tegen te gaan. Het is belangrijk om u aan de basisadviezen te houden en een afspraak te maken voor de herhaalprik. Kijk voor alle informatie over de herhaalprik op de website van de Rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl

Basisadviezen

Met de basisadviezen kunt u besmetting voor uzelf en anderen zo veel mogelijk voorkomen. En kunt u rekening houden met mensen die zich nog zorgen maken om hun gezondheid. De basisadviezen zijn: handen wassen, hoest en nies in de elleboog, blijf thuis bij klachten en doe een test, zorg voor voldoende frisse lucht en haal een vaccin, booster- of herhaalprik.

Herhaalprik

Voor wie de basisprikken heeft gehad, kan een afspraak maken voor een herhaalprik via www.planjeprik.nl of 0800 - 7070. Een afspraak maken gaat stapsgewijs van oud naar jong. Er wordt geprikt met een vernieuwd vaccin, dat beschermt tegen meerdere varianten. De herhaalprik beschermt tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopname, voorkomt overbelasting van de zorg en zorgt dat de maatschappij open kan blijven.  

Corona-zelftesten voor inwoners met laag inkomen

Het advies van de Rijksoverheid is om bij klachten een zelftest te doen. Om inwoners met een klein budget te ondersteunen in de aanschaf van zelftesten, stelt de gemeente gratis zelftesten beschikbaar. Inwoners met een laag inkomen kunnen de zelftesten afhalen bij de Voedselbank. Ook bij de buurthuizen in de 3 dorpen zijn ze te verkrijgen:

  • Blaricum: Blaercom en De Malbak
  • Eemnes: Huis van Eemnes
  • Laren: Brinkhuis.

Ik heb nog vragen

Op www.mijnvraagovercorona.nl vindt u veel informatie over vaccinaties en corona. U kunt ook meer informatie vinden op de website van de GGD: www.ggdru.nl