Duurzaam en energiezuinig wonen: 31 sociale huurwoningen in Zuidpolder

16 juli ontvingen de eerste bewoners de sleutel van hun nieuwe woning in de Zuidpolder. Met de bouw van 31 sociale huurwoningen komt er een mooie plek bij waar huurders van de Alliantie energiezuinig kunnen wonen.

Wethouder Reijn: “Met deze  huurwoningen bieden we bewoners in verschillende levensfases, zoals starters en senioren, een prachtige plek in Eemnes. Deze variatie zorgt ervoor dat de bewonerssamenstelling en -leeftijdsopbouw in Zuidpolder de komende jaren in balans blijft.”

Duurzaam en energiezuinig wonen


De huurwoningen liggen ten zuiden van het BEL-kantoor. Het gaat om 12 eengezinswoningen  en als blikvanger langs de Zuidersingel een appartementencomplex met 19 appartementen. De woningen beschikken over een hoog kwaliteitsniveau en het ontwerp sluit goed aan bij de overige woningen in Zuidpolder.  Alle woningen hebben een EPC-waarde van 0. Deze norm geeft aan hoe energiezuinig een huis is. Om dat te bereiken heeft bouwer Van Wijnen  de woningen o.a.  voorzien van hoogwaardige isolatiematerialen en zonnepanelen. De Alliantie heeft de woningen toegewezen.


Wethouder Theo Reijn aanwezig bij sleuteloverdracht eerste 31 sociale huurwoningen Alliantie in Zuidpolder
Eerste bewoners sociale huurwoningen Zuidpolder ontvangen sleutel