Maatregelen vanwege coronavirus

  • Op dit moment is het alleen mogelijk om online een afspraak in te plannen voor geboorten en overlijden. Voor overige diensten, die niet kunnen worden uitgesteld, kunt u contact opnemen met 14 035. Wij maken dan samen met u een afspraak.
  • Voor zelfstandigen en ondernemers is op deze pagina meer informatie te vinden. Staat uw vraag er niet bij, mail dan naar zelfstandigenloket@hilversum.nl. Dan wordt u het snelste geholpen.
  • Lees verder over onze aangepaste dienstverlening

Lees actuele informatie en maatregelen over het coronavirus.

Bijenvriendelijke informatieborden in Zuidpolder Eemnes

In Zuidpolder Eemnes is een nieuw type hondenverbods- en hondenuitlaatbordje geplaatst, in combinatie met een bijenhotel in de houten palen.

Dit idee vloeit voort uit het gemeentelijke insectenconvenant en sluit goed aan bij het beleid in Zuidpolder om de openbare ruimte insectvriendelijk in te richten. 

Wethouder Theo Reijn: 

"Het is nog een experiment. Elke mogelijke kans om meer voor insecten te doen grijpen we aan."

Wilde bijen gebruiken de voorgeboorde gaatjes in de palen als broedplek en vullen ze met stuifmeel. Het experiment is gelukt als de bijen de gaatjes in juni/juli zichtbaar hebben dichtgemetseld. De eitjes komen het volgende seizoen uit; de gaatjes zijn dan weer open. Wilde bijen leven alleen, steken niet en produceren geen honing. Wel bestuiven ze veel planten en zijn daardoor van grote waarde voor het ecosysteem. 

bord en bijenhotel in houten paal
Foto: informatiebord met bijenhotel