Blaricum, Eemnes en Laren starten energiebesparingsaanpak jaren ‘70/’80 woningen

Gratis en onafhankelijk advies voor huiseigenaren.

Speciaal voor eigenaren van een jaren ’70 en ’80 woning organiseren Blaricum, Eemnes en Laren een energiebesparingsaanpak. Deze woningen zijn bij de bouw zeer beperkt geïsoleerd. Dit betekent dat er kansen liggen om de woning energiezuiniger en comfortabeler te maken door extra te isoleren. En wellicht om zelf energie op te wekken. Door de stijgende energieprijzen is het verduurzamen van de woning interessanter dan ooit.

Samen met Duurzaam Bouwloket hebben de gemeenten een handig stappenplan gemaakt. Hierin staat welke maatregelen woningeigenaren kunnen nemen. Op 19 januari is hierover een informatiebijeenkomst in het Brinkhuis in Laren. En op dinsdag 24 januari is er een online informatiebijeenkomst. Daarnaast kunnen woningeigenaren op verschillende datums en locaties een mobiele showroom bezoeken (zie onder).

Informatiebijeenkomsten 

Woningeigenaren zijn van harte uitgenodigd voor een van de informatiebijeenkomsten. Hierbij vertelt een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket meer over het stappenplan en de energiebesparende maatregelen. Ook is er informatie over financieringsregelingen. Verder horen bezoekers meer over de lokale energiecoöperaties Hut van Mie en EemnesEnergie. Uiteraard is het mogelijk om vragen te stellen.

Er zijn 2 bijeenkomsten

  • Brinkhuis - Donderdag 19 januari - aanmelden is helaas niet meer mogelijk. Het maximale aantal personen is bereikt. 
  • Online - Dinsdag 24 januari van 19.30 tot 20.30 uur (deelnemers ontvangen een deelnamelink)

Aanmelden kan via www.duurzaambouwloket.nl/energiebesparing-BEL of door de QR-code te scannen met de camera van uw mobiele telefoon. 

qr-code

Mobiele Showroom energiezuinig wonen

In januari en februari komt Duurzaam Bouwloket met hun Mobiele Showroom naar de BEL-gemeenten. In deze showroom kunnen bewoners verschillende duurzaamheidsmaatregelen en -producten zien. Ook is er een onafhankelijk adviseur aanwezig om bewoners te adviseren over het verduurzamen van hun woning. 

Deze mobiele showroom staat op de volgende momenten in de BEL-gemeenten:

Blaricum:
Maandag 16 januari 10.00 tot 16.00 uur, Uilebord (bij winkelcentrum Bijvanck)
Vrijdag 27 januari 10.00 tot 16.00 uur, Dorpsstraat (nabij muziektent)

Eemnes:
Woensdag 18 januari 10.00 tot 16.00 uur, Braadkamp
Maandag 30 januari 10.00 tot 16.00 uur, Braadkamp Let op: showroom vervalt deze dag vanwege de weersomstandigheden.

Laren:
Donderdag 26 januari 10.00 tot 16.00 uur, Plein 1945 (nabij Zevenend/AH) 
Woensdag 1 februari 10.00 tot 16.00 uur, Plein 1945 (nabij Zevenend/AH) Let op: showroom vervalt deze dag vanwege de weersomstandigheden.

Bij extreme weersomstandigheden kan de mobiele showroom mogelijk niet komen. Kijk voor actuele informatie op www.duurzaambouwloket.nl/energiebesparing-BEL

Meer informatie via Duurzaam Bouwloket

Duurzaam Bouwloket is dé onafhankelijk expert die huiseigenaren begeleidt naar een energiezuinige woning. Het advies is kosteloos voor alle inwoners, omdat het door de gemeente wordt gefinancierd. Op www.duurzaambouwloket.nl/energiebesparing-BEL vindt u meer informatie over energiebesparende maatregelen, subsidies en financieringen en lokale initiatieven en acties.

Energiecoöperaties Hut van Mie en EemnesEnergie

Hut van Mie en EemnesEnergie zijn energiecoöperaties van, voor en door de bewoners. Hut van Mie is actief in Blaricum en Laren, EemnesEnergie in Eemnes. De vrijwillige energiecoaches van deze organisaties helpen medebewoners met het zetten van stappen naar energiebesparing en het opwekken van energie. Deze energiecoaches worden opgeleid en bijgeschoold. Meer weten of een gesprek aanvragen kan via www.hutvanmie.nl en www.eemnesenergie.nl