Boomfeestdag Eemnes weer een succes

In Eemnes werd op woensdag 10 november Nationale Boomfeestdag gevierd. Wethouder Theo Reijn plantte samen met een aantal kinderen uit Zuidpolder een boom naast Van Wijkplantsoen 43. Aansluitend zijn er bloembollen geplant rond de grote bomen bij de speelplekken. De aanwezige kinderen hielpen enthousiast mee.

In het voorjaar komen de bloemen uit. De bloemen zijn niet alleen mooi, maar trekken ook veel vlinders, bijen en andere nuttige insecten aan. Ook de geplante boom (een bloeiende veldesdoorn) is een traktatie voor vlinders en bijen.

Wethouder Theo Reijn:

Boomfeestdag is iedere keer weer een feestje. Het is een mooie kans om kinderen meer te leren over de natuur en om het belang van bomen en planten onder hun aandacht te brengen. Bomen zijn belangrijk voor het opgroeien in een gezonde leefomgeving.

Boomfeestdag jaarlijks feest

Normaal gesproken is er ieder jaar een Nationale Boomfeestdag. Vanwege het coronavirus is dit een aantal keer vervallen. Gelukkig kon het dit najaar wel doorgaan. Na afloop kregen de kinderen, als dank voor hun hulp, allemaal een zakje bloembollen mee.

Theo Reijn met kinderen een boom aan het planten op Boomfeesdag.

Theo Reijn met kinderen een boom aan het planten op Boomfeesdag.