Commissaris van de Koning op bezoek in Eemnes

Burgemeester Roland van Benthem kreeg woensdag 28 april bezoek van Hans Oosters, commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, voor een hart onder de riem in deze coronatijd. De burgemeester en de commissaris spraken over de situatie in Eemnes.

Roland van Benthem:

Natuurlijk worden wij net als bijna iedereen coronamoe en snakken we naar meer vrijheden, maar daartoe is vandaag gelukkig een eerste stap gezet. Tot nu toe hebben wij het met elkaar als lokale gemeenschap goed gedaan. Er zijn in Eemnes geen gekke dingen gebeurd en we blijven positief: we kijken naar wat er wel kan en blijven niet steken in wat er allemaal niet mag. We houden nauw contact met onze ondernemers en verenigingen en hebben extra aandacht besteed aan onze kwetsbare en oudere inwoners. Wie door corona in problemen komt, vindt bij de wethouders en bij mij een luisterend oor.

Aansluitend op hun onderling gesprek brachten zij een bezoek aan de KPJ (Katholieke Plattelands Jongeren) in Eemnes. Het bestuur doet enorm haar best om het contact met de jeugd - ondanks alle beperkingen - zoveel mogelijk in stand te houden. Een delegatie van het bestuur en enkele organisatoren vertelden enthousiast over hun activiteiten. Met Pasen was er een paaspuzzelrit en jong en oud konden ook paaseieren zoeken. Op Hemelvaartsdag organiseert de KPJ een zeskamp, normaal een evenement maar nu als sportactiviteit voor jongeren. Er kunnen maar liefst 22 teams meedoen en de inschrijving verloopt voorspoedig.

Beide bestuurders waren onder de indruk van de inzet en creativiteit van de KPJ en complimenteerden alle betrokkenen dat zij jongeren in een lastige tijd perspectief bieden.

De burgemeester en de commissaris spraken over de situatie in Eemnes samen met de jongeren van KPJ.