De deur uit? Doe alsof je thuis bent!

In Eemnes zijn in januari 2018 al 5 woninginbraken gepleegd. Uiteraard proberen de politie en gemeente de woninginbraken te stoppen.

Eenvoudig is dit niet, daarom is uw hulp hard nodig. Met de extra ogen en oren van bewoners kunnen we samen iets tegen woninginbrekers doen.

Bel 112 bij verdachte situaties

Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld glasgerinkel/gestommel in uw huis terwijl u er niet bent, of onbekende personen bij uw huis) direct de politie via 112 moeten bellen. Snel alarm slaan betekent een grotere pakkans.

Een weekendje weg? Licht de buren in en zorg dat uw huis een bewoonde indruk maakt

Het is voor een inbreker vaak eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners weg zijn: post zichtbaar in de brievenbus, (half) gesloten gordijnen, een opgeruimd huis, geen licht aan, et cetera.

Vertel uw vertrouwde buren over uw plannen. Zij kunnen op uw woning letten en deze een bewoonde indruk geven. Dit kan door bijvoorbeeld de post weg te halen en af en toe een gordijn open of dicht te doen.

Haal ladders en vuilcontainers zo veel mogelijk weg

Inbrekers proberen vaak via hoger gelegen verdiepingen het huis binnen te komen. Haal daarom alles weg waarlangs een inbreker omhoog kan klimmen. Lukt dat niet, zorg dan voor goede beveiliging op alle ramen en deuren op hoger gelegen verdiepingen. Voor meer tips kijk op: www.geefinbrekersgeenkans.nl en www.politiekeurmerk.nl

poster met inbreker die over schutting klimt