Eemnesser Namenboek

Afgelopen zaterdag 29 mei nam burgemeester Roland van Benthem het eerste exemplaar van het Eemnesser Namenboek in ontvangst. In dit boek staan alle in Eemnes bekende - maar inmiddels ook (bijna) vergeten - namen van stukken grond, landerijen, wateren, straten, paden en huizen.

Het boek is opgesteld door Jaap Groeneveld, Henk van Hees, Wiebe van IJken en Dick Scherpenzeel van de Historische Kring Eemnes. In totaal hebben zij hier bijna drie jaar intensief aan gewerkt.  

Burgemeester Van Benthem:

Het Eemnesser Namenboek is een uniek boek, met een schat aan informatie. Het boek is veelzijdig en onthult de geschiedenis achter veel namen die nu terug te vinden zijn op straatnaamborden, huizen en landkaarten. Ik zou zeggen: schaf aan en laat je verrassen!

Beeldmateriaal

Het boek telt 240 pagina’s en bevat veel afbeeldingen van onder meer oude landkaarten, landschappen, gebouwen en woonhuizen. Een deel van de foto’s is afkomstig van de fotowedstrijd die is georganiseerd ter gelegenheid van het 40 jaar bestaan van de Historische Kring Eemnes. 

Boek kopen?

De productie van het boek is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van onder meer de gemeente Eemnes en de Rabo ClubSupport actie. Het boek kost €12,50 en is te koop op zaterdagmiddagen tussen 14.00 en 16.00 uur in de Oudheidkamer van de Historische Kring Eemnes aan de Raadhuislaan 2a. Voor online bestellingen zie www.historischekringeemnes.nl 

Straatnamenboek uitreiking, meerdere personen op de foto o.a. burgemeester Roland van Benthem. Ze houden het boek vast.