Eerste bewoners De Hilt ontvangen sleutel

Dinsdagochtend 30 januari zijn de 1ste nieuwe woningen op het voormalige terrein van sporthal De Hilt opgeleverd. Wethouder Theo Reijn (Ruimtelijke Ontwikkeling) was aanwezig om de 1ste bewoners hun sleutel te geven. Daarmee is fase 1 van de bouw bijna afgerond. De oplevering van de appartementen volgt naar verwachting in mei.

Wethouder Theo Reijn:

In Eemnes blijven wij ons met onze nieuwbouwprojecten steeds inzetten om voor elke inwoner van Eemnes, ongeacht hun levensfase, een geschikte woning te bieden. Wij willen niet dat jongeren Eemnes verlaten omdat ze geen woning kunnen vinden. En ook ouderen moeten in hun vertrouwde Eemnes kunnen blijven wonen. Daar blijf ik mij sterk voor maken. Ik wens alle kersverse bewoners ontzettend veel woonplezier toe!

19 diverse woningen

Tot eind februari levert Van Wijnen in totaal 19 woningen op. Het gaat om 8 rijwoningen, 6 twee-onder-een-kapwoningen, 1 vrijstaande woning en 4 seniorenwoningen (levensloopbestendig). De levensloopbestendige woningen hebben een gemeenschappelijke achtertuin. De nieuwe bewoners gaan hier samen invulling aan geven.

Aandacht voor duurzaamheid

Tijdens de bouw van de woningen is er rekening gehouden met een duurzame toekomst. De huizen zijn gasloos en energiezuinig. Verder is er ook aandacht voor de natuur in de wijk. In en rondom de woningen vind je nestkasten en groene daken. Een landschapsarchitect heeft het groen in de openbare ruimte ontworpen.  

Fase 2 start voor de zomer

In fase 2 van De Hilt gaat het om 8 seniorenwoningen en 8 rijwoningen. Deze zijn allemaal verkocht. Als alles volgens plan verloopt starten de voorbereidende bouwwerkzaamheden voor de zomer van 2024. Kijk voor meer informatie op wonenindehilt.nl