Eerste boom Van Wijkplantsoen Zuidpolder

Samen met kinderen uit Zuidpolder plantte wethouder Theo Reijn woensdag 31 maart 2021 de eerste boom aan het Van Wijkplantsoen. Hiermee is de groene inrichting van het Van Wijkplantsoen gestart.

Het grote plantsoen ligt centraal in het oostelijk deel van Zuidpolder en wordt omzoomd door bomen (wilde kers) die in het voorjaar bloesems dragen. De veelal bloeiende plantensoorten en speeltoestellen zijn samen met de bewoners uit dit gebied gekozen. Bij de plantkeuze is rekening gehouden met aantrekkingskracht voor vogels en bestuivende insecten. In het plantsoen komen 2 verschillende speelplekken; één voor kinderen van 0 tot 6 jaar en de ander voor de leeftijdscategorie 6 tot 12 jaar. De toegangspaden zijn geschikt voor kinderwagens en skatende kinderen.

Wethouder Theo Reijn: 

Buitenspelen is belangrijk. In heel Eemnes zijn wij bezig met het opknappen en uitbreiden van speelplekken. Ook is het goed om kinderen te betrekken bij hun woonplek en bij de natuur. Dit zijn leuke momenten om dit samen met hen in de praktijk te brengen.

Om zelf thuis te planten kregen de kinderen een ‘vuurhoed’ mee. Wethouder Theo Reijn:

Zo’n plantsoen met bankjes en schaduw is straks – wanneer dat weer veilig kan - ook een fijne plek voor (groot)ouders om elkaar spontaan even te zien. Goed voor de sociale cohesie!. 

Op www.zuidpoldereemnes.nl is meer informatie te vinden over Zuidpolder en de wijze waarop het wordt ontwikkeld. Gefaseerd worden hier op termijn circa 500 woningen gebouwd.

Eerste boom in Van Wijkplantsoen wordt met tractor geplaatst

Wethouder Reijn en een groep kinderen plaatsen plantjes in Van Wijkplantsoen Zuidpolder