Eerste groep Oekraïense vluchtelingen aangekomen

Donderdagavond 17 maart 2022 is een eerste groep Oekraïense vluchtelingen aangekomen in Eemnes. Het gaat om ongeveer 30 personen die worden opgevangen in hotel De Witte Bergen. Op deze locatie kunnen zij in ieder geval de komende weken blijven.

De opvang van vluchtelingen wordt gezamenlijk door de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren geregeld. Ook de vrijwilligers van de burgercomités van de 3 BEL-dorpen zijn hierbij betrokken en bieden waar nodig ondersteuning.

Burgemeester Roland van Benthem van Eemnes: Laten we er samen voor zorgen dat de vluchtelingen zich bij ons thuis voelen. Geef hen de rust en ruimte om te verwerken wat zij de afgelopen weken hebben meegemaakt. Kom dus niet naar de opvanglocatie, hoe goed bedoeld ook. Vrijwilligers van de burgercomités inventariseren wat nodig is, en staan de vluchtelingen met raad en daad bij. Dit uiteraard in nauwe samenwerking met de gemeenten. Ik heb enorm veel waardering voor de vrijwilligers, en spreek ook mijn dank uit aan hotel De Witte Bergen. Ieders inzet is hartverwarmend!

Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer en hoeveel vluchtelingen uit Oekraïne er nog meer naar de BEL-gemeenten komen. Onze website wordt aangepast bij nieuwe ontwikkelingen.

Als u hulp wilt bieden, neem dan contact op met een van de burgercomités: