Eerste kinderkunstroute in Eemnes!

Op zondag 3 september is de achtste kunstroute ‘Een Dijk van Kunst en Cultuur’. De route loopt via de Wakkerendijk en de Meentweg. Nieuw dit jaar: een kunstroute van- en voor kinderen!

De kinderkunstroute sluit aan bij de huidige kunstroute. Er is een workshop schilderen en met de Spektakeldagen in het Huis van Eemnes wordt er een kunstwerk gemaakt door alle kinderen die ook tijdens de route tentoongesteld gaat worden. De Eemnesser Spektakel Dagen zijn op donderdag 25 en vrijdag 26 augustus bij het Huis van Eemnes. Kijk voor alle informatie hierover op de website van het Huis van Eemnes.

Behoeften van de jeugd

De kinderkunstroute is één van de uitwerkingen van de Kunst- en Cultuurnota van de gemeente. Het initiatief is ontstaan door een brainstorm van de leden van de jeugdraad Eemnes. Vervolgens is de jeugdraad hiermee aan de slag gegaan. Zij hebben achterhaald wat er op dit moment door de jeugd in Eemnes wordt gemist. Eén van de behoeften was het ontbreken van een kinderkunstroute. Er is vervolgens een oproep uitgegaan aan jonge kunstenaars om zich aan te melden. Hier hebben twee jonge kunstenaars op gereageerd. Zij krijgen de kans om hun kunst tentoon te stellen tijdens de kunstroute én bij de expositie in het Huis van Eemnes. 

Workshop schilderen

Om er ook een interactieve draai aan te geven, waarmee jong talent wordt uitgedaagd, is er voor gekozen om een workshop schilderen te organiseren. Ook kunnen alle deelnemers voorafgaand aan de Spektakeldagen gezamenlijk één groot kunstwerk maken. Dit kunstwerk zal geëxposeerd worden tijdens de kunstroute. Om mee te kunnen doen aan de workshop hoef je alleen maar gezellig langs te komen bij de Spektakeldagen in het Huis van Eemnes en/of de kunstroute zelf. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Let op: de workshops vinden tweemaal plaats in de middag. Er is beperkte ruimte en vol = vol! 

Meer weten over de kunstroute? Kijk op de website van 'Dijk van Kunst en Cultuur’.

kinder-kunstroute-de-rotonde