Eerste spaarpaal in Eemnes

Aan de Laarderweg in Eemnes hangt sinds 29 maart 2021 een spaarpaal. Dat is een snelheidsmeter die goed gedrag beloont: wie zich aan de snelheid houdt, spaart mee voor een goed doel.

In Eemnes komt het totaalbedrag ten goede aan Pax Kinderhulp. De spaarpaal is een positieve manier om aandacht te vragen voor de maximum snelheid van 30 kilometer per uur. Maandag 29 maart is de spaarpaal geopend door wethouder Theo Reijn en Ton Rigter (Pax Kinderhulp).

Wethouder Theo Reijn:

De gemeente ontvangt regelmatig meldingen over de snelheid op de Laarderweg. Deze spaarpaal is een originele en positieve actie om de maximum snelheid van 30 kilometer per uur nogmaals bij weggebruikers onder de aandacht te brengen. Bovendien komt het gespaarde bedrag ten goede aan een bijzonder goed doel. Een win-winsituatie dus!

Sparen voor het goede doel

Iedere keer dat iemand de paal passeert binnen de toegestane snelheidslimiet van 30 kilometer per uur, komt er ongeveer 1 cent in de spaarpot. Met ruim 5000 verkeersbewegingen per dag, ook in coronatijd, kan dat bedrag oplopen tot zo’n 1000 euro. De provincie Utrecht financiert de spaarpaal. De gemeente betaalt het gespaarde bedrag. 

Pax Kinderhulp Eemnes

Pax Kinderhulp Eemnes zet zich in voor Armeense kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar die leven in slechte sociale, economische of politieke omstandigheden. Normaliter verblijven er om het jaar zo’n 20 Armeense kinderen bij gastgezinnen in Eemnes en omgeving. Maar vanwege het coronavirus kunnen er geen kinderen worden ontvangen. Daarom richt Pax Kinderhulp Eemnes zich nu extra op het doneren van noodzakelijke middelen in Stepanavan (Armenië) zelf. Kijk voor meer informatie op paxkinderhulpeemnes.nl 

Spaarpaal in provincie Utrecht

Gemeente Eemnes is de tweede gemeente in de provincie Utrecht waar de spaarpaal wordt opgehangen. De spaarpaal hangt tot 3 mei aan de Laarderweg. Hierna gaat de spaarpaal naar een andere Utrechtse gemeente.

Ton Rigter van Pax Kinderhulp en wethouder Theo Reijn steken hun duimen op bij de spaarpaal

Op de foto: Ton Rigter van Pax Kinderhulp (links) en wethouder Theo Reijn (rechts).