Energieavond op 23 september in Huis van Eemnes

De coöperatie EemnesEnergie en het burgerinitiatief de Vuurmeesters organiseren een energieavond voor de inwoners van Eemnes. Het is een verrassend programma om kennis op te doen of juist te delen over energie en verduurzaming.

Centraal staat wat u zelf, of samen met buurtgenoten, kunt doen. Op het programma staan korte presentaties, workshops en er is een energiemarkt. Energiecoaches zijn aanwezig om te vertellen hoe bewoners gratis maatwerkadvies kunnen krijgen over de eigen woning. 

Er is informatie over financiering en subsidieregelingen. De mensen van Sight Landscaping delen graag hun ideeën over het vergroenen van de buurt samen met buurtbewoners. Op de energiemarkt zijn praktische voorbeelden en informatie te vinden over kosten en het effect van maatregelen. Zoals over isolatie, zonnepanelen of een thuisbatterij. En er is ruimte om met anderen te discussiëren over ideeën om Eemnes klimaatneutraal te maken. U maakt uw eigen programma door zelf een keuze te maken welke onderwerpen voor u interessant zijn.  

De energieavond is op donderdag 23 september in het Huis van Eemnes, inloop vanaf 19.30 uur. De avond wordt om 20.00 uur geopend door burgemeester Van Benthem en wethouder De Boer-Leijsma. Zij vertellen iets over de plannen van de gemeente voor de energietransitie in Eemnes.  

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor de energieavond via de website www.eemnesenergie.nl