Formulierenspreekuur in Huis van Eemnes

Voor inwoners die hulp kunnen gebruiken met de administratie is er vanaf 3 september 2021 elke vrijdagochtend een formuliereninloop in het Huis van Eemnes. Vrijwilligers van Humanitas zijn dan aanwezig om te helpen bij het invullen van formulieren, bij het aanvragen van toeslagen of bij een lastige brief. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Soms kan het rust geven als iemand even meekijkt met een brief of een ingewikkeld formulier. De formuliereninloop is elke vrijdag in het Huis van Eemnes van 10.00 tot 12.00 uur.

Wethouder Wilma de Boer-Leijsma:

Vaak is er meer hulp mogelijk bij financiële moeilijkheden dan mensen denken. Sommige mensen vinden de formulieren die moeten worden ingevuld om gebruik te kunnen maken van een regeling ingewikkeld. Met deze ‘eerste hulp bij het invullen van formulieren’ hopen we inwoners daarbij te kunnen helpen.

De regio Gooi en Vechtstreek heeft extra rijksmiddelen ontvangen om dak- en thuisloosheid terug te dringen. Eén van de maatregelen is het inzetten van spreekuren om kwetsbare inwoners te helpen bij vragen over formulieren, brieven, administratie, enzovoorts. 

Alle informatie hierover is te vinden op de website van de bibliotheek, via het Serviceplein. Kijk op www.bibliotheekgooienmeer.nl en dan naar het kopje Serviceplein.