Gratis energiehulp voor bewoners Eemnes nog steeds beschikbaar

Al meer dan 100 huishoudens in Eemnes hebben zich aangemeld voor gratis energiehulp. En er is nog meer hulp beschikbaar. Wie een netto maandinkomen heeft tot € 2000 euro,- en een woning (koop of huur) die in 1995 of eerder is gebouwd kan zich eenvoudig aanmelden. Energiecoaches van Klimaatroute verzorgen de energiehulp namens de gemeente bij inwoners thuis.

Wethouder René ten Have van Eemnes bracht vrijdag samen met Daniëlle van Klimaatroute een bezoek aan een bewoonster van Eemnes. Bij haar werd onder andere de douchekop vervangen door een waterbesparend exemplaar. Daardoor is er minder gas nodig om het water te verwarmen. Een tochtborstel voor de brievenbus zorgt vanaf nu voor minder warmteverlies. Ook ontving deze dame handige tips om energie te besparen. 

De hulp bestaat uit het uitvoeren van maatregelen met een waarde tot 140 euro. Bijvoorbeeld het plakken van tochtstrips of radiatorfolie. Of het vervangen van gloeilampen door ledlampen. Ook geeft de energiecoach handige bespaartips. 

Aanvragen gratis energiehulp

Het aanvragen van gratis energiehulp gaat heel eenvoudig via het aanmeldformulier. Na het indienen hiervan controleert de gemeente de gegevens. Daarna belt Klimaatroute binnen een week met de aanvrager om een afspraak in te plannen. Vervolgens komt de energiecoach van Klimaatroute langs op het afgesproken moment.

Wie hulp nodig heeft bij het invullen van het aanmeldformulier kan langskomen bij het formulierenspreekuur van Humanitas. Het spreekuur is iedere vrijdag van 10.00-12.00 uur in het Huis van Eemnes, Noordersingel 4 in Eemnes.

Meer informatie

Meer informatie en veel gestelde vragen zijn hier te vinden. 

Wethouder René ten Have bezoekt woning samen met Daniëlle van klimaatroute Wethouder René ten Have bezoekt woning met Daniëlle van Klimaatroute.

Wethouder René ten Have bezoekt woning met Daniëlle van Klimaatroute.