Gratis energiehulp voor inwoners Eemnes

De gemeente Eemnes biedt gratis energiehulp aan inwoners met een netto maandinkomen tot € 2000,- en een woning (koop of huur) die in 1995 of eerder is gebouwd. Energiecoaches van Klimaatroute verzorgen de energiehulp namens de gemeente bij inwoners thuis.

De hulp bestaat uit het uitvoeren van maatregelen met een waarde tot € 140,-. Bijvoorbeeld het plakken van tochtstrips of radiatorfolie. Of het vervangen van gloeilampen door ledlampen. Ook geeft de energiecoach handige bespaartips. 

Aanvragen gratis energiehulp

Het aanvragen van gratis energiehulp gaat heel eenvoudig via een aanmeldformulier op www.eemnes.nl/energiehulp Na het indienen hiervan controleert de gemeente de gegevens. Daarna belt Klimaatroute binnen een week met de aanvrager om een afspraak in te plannen. Vervolgens komt de energiecoach van Klimaatroute langs op het afgesproken moment.

Wie hulp nodig heeft bij het invullen van het aanmeldformulier kan langskomen bij het formulierenspreekuur van Humanitas. Het spreekuur is iedere vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur in het Huis van Eemnes, Noordersingel 4 in Eemnes.

Meer informatie

Meer informatie en veelgestelde vragen zijn te vinden op www.eemnes.nl/energiehulp