Gratis livestream: lunchpauzeconcert met Hobbema pianotrio

Donderdag 20 mei om 12.30 uur speelt Hobbema pianotrio vanuit het Huis van Eemnes. De gemeente wil alle inwoners de mogelijkheid geven hiervan te genieten, daarom bieden we het concert gratis aan via een livestream.

Wethouder Wilma de Boer-Leijsma:

Wij bieden de online lunchpauzeconcerten aan om zo het thuiswerken en binnen zitten wat aangenamer te maken. Dit concert is alweer het vierde lunchpauzeconcert dat we live uitzenden!


Bekijk het concert via YouTube 

Over het Hobbema pianotrio

Een van de mooiste combinaties in de kamermuziek is toch wel het pianotrio, een combinatie van strijkers met piano, waardoor zowel verstilde intimiteit als grote virtuositeit bereikt kunnen worden. Het Hobbema pianotrio bestaande uit Jussi Paananen (viool), Jeanny Beerkens (cello) en Yumi Toyama (piano) hebben allen een andere afkomst (Finland, Nederland en Japan) door hun verschil in afkomst hebben de musici een geheel eigen temperament dit brengt verrassende ideeën met zich mee in hun samenspel.

Het Hobbema pianotrio heeft dit keer gekozen voor Beethovens Geistertrio in D, op.70 en Debussy’s meeslepende pianotrio, gevolgd door muziek die ook in een café beluisterd zou kunnen worden.