Herfstbladeren opruimen

Het is herfst en het blad valt van de bomen. De gemeente verwijdert blad van de openbare gazons en de straten. Let op: u bent zelf verantwoordelijk voor het opruimen en afvoeren van blad uit uw eigen tuin. Leg dit dus niet aan de openbare weg want dit is niet toegestaan. Samen houden we Eemnes schoon en leefbaar!

Onlangs is de gemeente gestart met het opruimen van gevallen blad. De werkzaamheden lopen door tot begin volgend jaar (afhankelijk van het weer). Een speciale veegwagen maakt de straten bladvrij. Daarnaast rijdt er ook een zuigwagen rond. Dat is een grote stofzuiger die al het blad opzuigt.

Wat kunt u zelf doen?

  • Maak van het gevallen blad zelf eenvoudig bladcompost. Door de compost aan uw tuingrond toe te voegen verbetert u de structuur en stimuleert u het bodemleven. 
  • Laat het blad gerust in uw tuin liggen. Onder bomen en tussen planten ligt het niet in de weg. De bladeren beschermen uw (vaste) planten tegen winterse kou en is een schuilplek voor dieren. Verwijder wel het blad van uw gazon: het kan uw gras verstikken. We adviseren om afgevallen hulstblad ook op te ruimen. Hulst kan last hebben van schimmel. 
  • Een alternatief is natuurlijk om het blad in de GFT-bak te stoppen of bij grote hoeveelheden aan te bieden bij het gezamenlijke Recyclingstation Baarn (Oude Amsterdamsestraatweg 4).

Afvoerputten en kolken

Ondanks de inzet van onze medewerkers raken afvoerputten en kolken af en toe verstopt. U kunt een handje helpen door het blad hier weg te scheppen. Zijn er nog steeds verstopte kolken of afvoerputten? Geef dit aan ons door via www.eemnes.nl > melding. 
Herfstbladeren