Laadpalen elektrisch rijden

Wilt u een oplaadpaal voor uw elektrische auto aanvragen? Dat kan. De gemeente Eemnes heeft hiervoor een overeenkomst afgesloten met MRA-Elektrisch (MRA-E).

Wethouder René ten Have (Duurzaamheid en Openbare Ruimte): “Op dit moment moet u een behoorlijke tijd wachten voordat de laadpaal er daadwerkelijk is. Dit is natuurlijk heel vervelend en lastig. Er zijn in heel onze regio en ver daarbuiten momenteel zoveel aanvragen dat het lang duurt. Het heeft ook te maken met de beschikbaarheid van materialen en personeel. Houd er dus rekening mee dat het even kan duren.” 

Heeft u interesse in een laadpaal?
Oplaadpalen komen er alleen op verzoek van (toekomstige) eigenaren van elektrische auto’s. U moet dan wel in Eemnes wonen of hier met uw bedrijf gevestigd zijn. Ook moet er op uw eigen terrein geen mogelijkheid zijn voor een oplaadpunt. Heeft u interesse? Doe dan een plaatsingsverzoek bij MRA-Elektrisch.

Waar kunt u terecht met vragen?
Vragen over locatie en het besluit 
De gemeente heeft als taak de locatie voor een laadpaal goed te keuren en hierover een besluit te nemen (verkeersbesluit). Heeft u vragen over de locatie en/of over het besluit? Dan kunt u terecht bij de gemeente via telefoonnummer 14 035.

Vragen over het proces, plaatsing, doorlooptijden of wijzigingen
MRA-Elektrisch (MRA-E) en haar aannemers pakken het proces op vanaf het verzoek voor een laadpaal tot aan de plaatsing ervan. MRA-E informeert u over de voortgang van uw aanvraag. Een vraag over uw aanvraag zelf, doorlooptijden en of wijzigingen in de planning kunt u direct stellen aan MRA-E via https://www.mra-e.nl/contact/