Laadpalen elektrisch rijden

Een oplaadpaal voor uw elektrische auto aanvragen? Dat kan. De gemeente heeft hiervoor een overeenkomst met MRA-Elektrisch (MRA-E).

Er geldt wel een aantal voorwaarden. Die staan op de website van MRA-Elektrisch. Kijk op https://laadpaal.mrae.nl/ als u een laadpaal wilt aanvragen. De gemeente neemt vervolgens een besluit over de locatie voor een laadpaal (verkeersbesluit). Heeft u vragen over de locatie en/of over het besluit? Dan kunt u terecht bij de gemeente via telefoonnummer 14 035.

Wethouder René ten Have (Duurzaamheid en Openbare Ruimte):

“Op dit moment moet u een behoorlijke tijd wachten voordat de laadpaal er daadwerkelijk is. Dit is natuurlijk heel vervelend. Er zijn in heel onze regio en ver daarbuiten momenteel zoveel aanvragen dat het lang duurt. Het heeft ook te maken met de beschikbaarheid van materialen en personeel. Houd er dus rekening mee dat het even kan duren.” 

MRA-Elektrisch (MRA-E) en haar aannemers verzorgen het proces vanaf de aanvraag voor een laadpaal tot aan de plaatsing. MRA-E informeert u over de voortgang. Meer informatie hierover vindt u op de website

Elektrisch laden bij Huis van Eemnes

Eind juli is er ook een elektrische laadpaal voor twee auto’s bij het Huis van Eemnes geplaatst. Dat was een grote wens van veel autobezitters die elektrisch rijden. Wethouder René ten Have maakte al gebruik van de laadpaal bij het Huis van Eemnes:

“Heel fijn dat we hier nu ook de auto kunnen opladen. Voor de autobezitters is dit natuurlijk heel erg prettig, maar het was ook een grote wens van de gemeente en het Huis van Eemnes. Goed dat we dit nu gerealiseerd hebben."

270723-laadpaal-huis-van-eemnes-02