Match in Eemnes voor ‘Kamers met Aandacht’

Jongeren die op eigen benen willen staan, maar een beperkt sociaal vangnet hebben, kunnen via Kamers met Aandacht gekoppeld aan mensen die een kamer in huis over hebben. Voor Roos uit Eemnes is dit onlangs gelukt!

Kamers met aandacht

Eemnes is aangesloten bij de regio Gooi en Vechtstreek en is pilotgemeente van Kamers met Aandacht. De stichting Kamers met Aandacht verbindt particulieren in huur- en koopwoningen met een extra kamer aan jongeren. Het gaat om jongeren tussen de 18 en 23 jaar die op eigen benen willen staan, en die hier wat begeleiding bij nodig hebben.

Kamer in Soest

Roos had de wens om zelfstandig te wonen, wel met extra begeleiding. Via Kamers met Aandacht is het gelukt om een kamer in de regio aan te bieden. Verhuurders Elkse (27) en Dennis (29) wonen in Soest. Zij wilden graag hun huis openstellen en gunnen iedereen een "eerste" kamer en met name jongeren die nog wat aandacht kunnen gebruiken. Deels ook uit de woningnood die er nu is, voelen zij zich verplicht om iets te doen met de kamer die zij in huis over hebben. Dennis: “Wij vinden het belangrijk om ons in te zetten voor de maatschappij, als iedereen een beetje helpt, wordt de wereld een stuk mooier.” Ook vinden zij het leuk om de energie die jongeren doorgaans hebben om daar iets van mee te krijgen.

Ook iets doen?

Iedereen kan een Kamer met Aandacht aanbieden en iedere woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden. Of dat nu een zolderkamer is bij een gezin, een kamer bij een alleenstaande, bij een echtpaar of een kamer boven een winkel of in een studentenhuis is. De verhuurder is iemand die graag betrokken wil zijn bij de jongere en hem of haar wil helpen zelfstandig te (leren) wonen.

Meer weten?

Elke maand is er een online informatieavond voor mogelijke verhuurders van een Kamer met Aandacht. Tijdens deze bijeenkomst kunnen vragen worden gesteld en is er ook altijd een verhuurder van Kamers met Aandacht aanwezig die vertelt over zijn/haar ervaringen.

Aanmelden kan via: www.kamersmetaandacht.nl/online-informatiebijeenkomst/

Voor meer informatie kan er ook gekeken worden op www.kamersmetaandacht.nl of door contact op te nemen met Sabine Weck (coordinator Kamers met Aandacht, regio Gooi & Vechtstreek) via 06-54287431.