Moestuinproject Eemnes

Binnenkort start het moestuinproject in het ‘geitenweitje’ aan het Wilgenpad, nabij de RK Nicolaaskerk en de Schoter. Het project komt voort uit het Lokaal Preventie-akkoord en is bedoeld om een gezonde leefstijl te stimuleren en plek voor ontmoeting te bieden.

Met de moestuin bij de RK Nicolaaskerk kunnen scholen met de leerlingen aan de slag met gezond voedsel. Dat gebeurt samen met de buurtsportcoach. Ook de volkstuinvereniging is betrokken en er zijn enthousiaste vrijwilligers met groene vingers om de scholen te begeleiden in de moestuin. De moestuin is ook een ideale plek om op een leuke manier taallessen voor statushouders te verzorgen. Onder leiding van een kok kan jong en oud leren koken met verse groenten. 

Wethouder Wilma de Boer-Leijsma:

Met dit project willen we kinderen uitleg geven over gezond en vers voedsel, maar ook hoe ze dit zelf kunnen verbouwen. Een project waarmee we, samen met onze zorgpartners en betrokken vrijwilligers, inwoners willen stimuleren om gezond en vers te eten. Het is ook echt bedoeld om te werken naar een gezonde leefstijl. Daarnaast biedt de moestuin tal van mogelijkheden voor ontmoeting.

Vanwege de ontwikkelingen in Oekraïne heeft het bestuur van de Parochie Martha en Maria, die de grond verhuurt aan de gemeente, verzocht om de grond mogelijk te gebruiken voor noodwoningen als dit nodig blijkt te zijn. Mocht voor deze optie worden gekozen, dan onderzoeken we wanneer en waar het moestuinproject verder kan gaan.

de wethouder naast een meneer met een krat groenten