Nieuwbouw De Hilt officieel van start

Met het dichtschuiven van een plantgat gaf wethouder Theo Reijn donderdag 11 mei 2023 het officiële startsein voor de bouw van De Hilt. Het nieuwbouwproject bestaat uit een mix aan grondgebonden woningen, appartementen en levensloopbestendige woningen. Op de locatie stond tot voor kort het multifunctionele centrum De Hilt.

Alle aanwezigen bij de bouwstart hadden een boodschap geschreven op groeipapier, waarin een bij- en vlindervriendelijk mengsel van zaadjes is verwerkt. Nadat iedereen het groeipapier in het plantvak had gelegd, kon de wethouder het met een grote graafmachine dichtschuiven. 

Feestelijke bijeenkomst

Onder het genot van hapjes en drankjes werden vervolgens de eerste contacten tussen de toekomstige buren gelegd. Met een gezellig achtergrondmuziekje van Eduard Veerman, eveneens inwoner van Eemnes, was het een zeer geslaagde middag.

Groene uitstraling

Ontwikkelaar Van Wijnen heeft met De Hilt ingezet op het zoveel mogelijk behouden van het bestaande en volwassen groen. Met waardevolle toevoegingen als groene daken op de bergingen, kruidenrijke bermen, groene erfafscheidingen en een biodiverse nieuwe aanplant krijgt De Hilt een bijzonder groene uitstraling.

Wethouder Theo Reijn: “Fijn dat de bouw nu van start gegaan is. De behoefte aan woningen is groot en de eerste kopers wachten al een tijd. Nog even langer geduld en dan wonen ze hier straks prachtig. Deze nieuwe wijk wordt mooi groen. Bovendien worden alle woningen duurzaam en gasloos gebouwd. Dat is mooi meegenomen in deze tijden van hoge energieprijzen”.

Over De Hilt

De eerste fase die nu van start is gegaan, bestaat uit 22 appartementen in een kleinschalig appartementengebouw, 4 levensloopbestendige woningen en 15 grondgebonden woningen. De compleet nieuwe wijk past qua uitstraling en sfeer heel goed in de bestaande omgeving. Theater De Hasselbak van Toneelvereniging Deo et Arti blijft op deze plek en wordt organisch opgenomen in de ontwikkeling van de nieuwe wijk.

Plan aangepast

Hoewel de belangstelling voor de nieuwbouw groot was, speelden de plotselinge stijging van de bouwkosten en de hypotheekrente een rol bij de verkoop van de woningen. Twee vrijstaande woningen en 2 twee-onder-een-kapwoningen uit het oorspronkelijke plan zijn om die reden uit de verkoop teruggetrokken. Deze worden vervangen door 8 rijwoningen. Deze 8 rijwoningen en de resterende 8 levensloopbestendige woningen gaan naar verwachting begin 2024 in de verkoop. Van de woningen die nu worden gebouwd, zijn nog 1 vrijstaande woning en 3 appartementen beschikbaar. 

Meer informatie over De Hilt leest u op de website wonen in de Hilt

110523-bouwstart-de-hilt-011