Nieuwsoverzicht 4 en 5 mei 2021 RSS icoon

Met elkaar herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog en vieren we dat we sindsdien weer in vrijheid leven. Op deze pagina leest u meer informatie over 4 en 5 mei 2021 in Eemnes.

 • Programma herdenking Eemnes 4 mei

  4 mei is een belangrijk moment waarop we de gevallenen van de Tweede Wereldoorlog en
  alle oorlogen en vredesmissies nadien herdenken. Net zoals vorig jaar is de herdenking dit jaar weer via een livestream te volgen (zonder publiek).

 • Wat kunt u wel doen op 4 & 5 mei?

  Hier leest u de Landelijke informatie voor 4 en 5 mei 2021.

 • Livestream herdenking Eemnes 4 mei

  Hier kon u de livestream van de herdenking in Eemnes op 4 mei vanaf 18.00 uur zien. De herdenking is opgenomen en is op 5 mei terug te kijken via deze pagina.

 • Toespraak - burgemeester Roland van Benthem

  Hier leest u de toespraak van burgemeester Roland van Benthem. Hij spreekt deze woorden uit op 4 mei 2021 tijdens de herdenking.

 • Toespraak - Marga Hilhorst - Namens de Vereniging Vrijheidsmonument Eemnes

  Hier leest u de toespraak van Marga Hilhorst - Namens de Vereniging Vrijheidsmonument Eemnes. Zij spreekt deze woorden uit op 4 mei 2021 tijdens de herdenking.

 • Gedichten - Nooit meer oorlog

  Dat was de opdracht waarmee de leerlingen van de groepen zeven/acht aan de gedichtenwedstrijd gingen beginnen. In de maand februari ben ik op alle scholen in de klas op bezoek geweest om met de leerlingen te praten over onze vrijheid. Een vrijheid die niet vanzelfsprekend is, maar die we als cadeau gekregen hebben van al die mensen die er in de oorlog voor gevochten hebben. En zo’n cadeau, daar moet je zuinig op zijn. Wij hebben de taak die vrijheid, dat cadeau, aan de volgende generaties door te geven.